Burleanu insistă: Se vor patru promovate din Liga a 2-a

4099

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal încă nu a stabilit sistemul competiţional şi sistemul de promovare/retrogradare al ligii secunde, ediţia 2018/2019. Preşedintele Răzvan Burleanu a anunţat că federaţia şi-ar dori o primă divizie cu 16 echipe, asta însemnând că automat patru formaţii vor promova din eşalonul al doilea. Cu toate acestea, FRF încă aşteaptă un răspuns de la Liga Profesionistă de Fotbal, care trebuie să-şi dea acordul pentru ca modificarea să intre în vigoare. O decizie este aşteptată în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv, pe 2 august. “Invit reprezentanţii LPF să vină, să găsim cea mai bună formulă. Plecăm de la premisa că reprezentanţii LPF sunt de bună credinţă, că vor să întărim competiţia. (…) Aşteptăm răspunsul până la şedinţa Comitetului Executiv din 2 august. Sistemul poate fi aplicat, cel mai devreme, în 2019-2020 sau 2020-2021. Au revenit în Liga 2 şi Liga 3 echipe importante, cu suporteri, care provin din oraşe mari şi care au infrastructură“, a explicat Burleanu.
Membrii CEx au stabilit ca datele limită de depunere la FRF/LPF a cererilor de înscriere pentru participarea în competiţii pentru sezonul 2018/2019 să fie următoarele:
Cluburile din Liga 1 – până la data de 1 iulie
Cluburile din Liga 2 şi Liga 3 – până la data de 15 iulie
Cluburile cu activitate exclusivă de juniori până la data de 25 iulie
Cluburile cu activitate exclusivă de juniori, fotbal feminin, fotbal în sală şi fotbal pe plajă – până la data de 31 iulie
Cluburile cu activitate de fotbal în sală, participante la competiţia Liga de Futsal U19 – până la data de 15 septembrie
Cluburile participante în competiţiile Liga 1 şi Liga 2 vor depune, pe lângă cererea de înscriere în competiţii, licenţa sau certificatul de îndeplinire a condiţiilor de participare. Licenţa sau certificatul de participare face dovada îndeplinirii condiţiilor de înscriere în competiţie.
În noua ediţie a campionatului Ligii 2 ar trebui să participe următoarele clubului:
ACS Poli Timişoara
Juventus Bucureşti – redenumit Geto-Dacica Bucureşti
Chindia Târgovişte
FC Argeş
CS Afumaţi
Academica Clinceni
ASU Politehnica Timişoara
Luceafărul Oradea
CS Mioveni
Sportul Snagov
Ripensia Timişoara
UTA Arad
CS Baloteşti
Pandurii Târgu Jiu
Dacia Unirea Brăila
Aerostar Bacău
SSC Farul Constanţa
Petrolul Ploieşti
ACS Şirineasa – redenumit ACS Energeticianul
Universitatea Cluj
Burleanu a explicat cum ar putea arăta viitorul sezon competiţional şi care este miza pentru echipele de primă ligă. “Există două variante, cea actuală, cu 14 echipe, urmând ca să se dispute un baraj între campioana play-out-ului şi ultima echipă din play-off clasată pe loc de Europa League. Învingătoarea s-ar califica în cupele europene. Cealaltă variantă este ca numărul de echipe din Liga 1 să crească la 16, cu un play-off de 6 echipe, ca şi până acum, şi un play-out de 10 echipe, dar care să se joace într-o singură manşă, şi nu tur-retur. La fel ca şi la prima variantă, ultimul loc de Europa League i-ar reveni câştigătoarei din barajul dintre campioana play-out-ului şi ultima echipă din play-off clasată pe loc de cupe europene“, a precizat preşedintele FRF. În acest moment, singura propunere interesantă pentru LPF este aceea a unui baraj între câştigătoarea play-out-ului şi ultima echipă din play-off clasată pe loc de cupe europene. “Putem discuta despre o Liga 1 cu 14 echipe şi creşterea mizei pe play-out. Barajul acesta este o soluţie“, a admis Justin Ştefan, secretarul general al Ligii.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here