Burlan știe când va deveni CEO o societate profitabilă

1431

Complexul Energetic Oltenia va deveni, la finele anului 2025, o societate viabilă şi profitabilă, susține Daniel Burlan, preşedintele Directoratului companiei.

Acum, CE Oltenia trece printr-o situaţie dificilă. Compania va aplica însă un „ambițios” program de restructurare. „Complexul Energetic Oltenia face acum ceea ce sistemul energetic trebuia să facă mai demult, adică acel mix energetic pentru a reduce amprenta de CO2. CE Oltenia produce acum energie doar pe cărbune şi intenţionăm ca prin programul de restructurare, prin planul de decarbonare, să reducem emisiile de la 0,82 tone CO2 pe MW oră, cât este în prezent, la 0,74 tone în 2025 şi la 0,51 tone CO2 pe MW oră începând cu 2026”, a anunțat Burlan, la o videoconferință pe teme energetice.

Investiții noi
Producţia de energie va fi diversificată. „Avem avantajul deţinerii unor suprafeţe de teren pe care intenţionăm să construim opt parcuri fotovoltaice care înseamnă o putere instalată de 735 MW şi transformarea unor grupuri energetice pe cărbune din termocentrale în grupuri pe gaze. Vom închide grupurile pe cărbune din termocentrala Işalniţa, unde vom construi o termocentrală pe gaz de 845 MW şi vom închide două grupuri la Turceni, unde vom construi o termocentrală pe gaz de 435 MW şi vom tehnologiza o microcentrală la o putere de 9,9 MW. Toate acestea înseamnă bani, valoarea investiţiilor noi se va ridica la 1,4 miliarde euro, jumătate din această sumă urmând a fi acoperită din fondurile CE Oltenia, iar cealaltă jumătate din accesarea fondurilor de modernizare”, a declarat Burlan, citat de ziarul Bursa.
În plus, vor fi făcute investiţii de eficientizare şi în grupurile care vor rămâne pe cărbune. „Valoarea acestor investiţii înseamnă 300 milioane euro şi va fi asigurată din sursele CE Oltenia. Este un plan de restructurare ambiţios. (…) Toată lumea se teme când aude de plan de restructurare.
Personalul este îmbătrânit în companie şi în perioada următoare se va ieşi masiv la pensie. Restructurarea personalului va fi una pe cale naturală şi vom fi nevoiţi să angajăm personal pentru a întineri forţa de muncă. Cred că CE Oltenia va deveni, la finele anului 2025, o societate viabilă şi profitabilă cu investiţii viabile şi sustenabile”, a mai precizat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here