Burlan, sosia lui Ciurel în PDL Gorj

156

Pedeliştii vor să-l reactiveze pe Daniel Burlan, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, ajuns acum şef pe la Cariera Peşteana, asta pentru a-i face opoziţie lui Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia(CEO). Burlan, care ar urma să primească o funcţie de vicepreşedinte al PDL Gorj, fiind introdus în noul BPJ de preşedintele Dan Vâlceanu, în locul primarului de Padeş, Mihai Troacă, se vrea astfel un fel de porta-voce a organizaţiei în problemele de minerit şi energie. Burlan se va plimba astfel pe la televiziuni şi va da declaraţii în mass-media, din partea Opoziţiei, făcând ceea ce făcea nu demult Ciurel, pe când era vicepreşedinte al PSD Gorj.

Şeful interimar al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, încearcă să-şi impună o porta-voce în organizaţiei, pe probleme de minerit şi energie. S-ar fi gândit la Daniel Burlan, directorul transferat la Cariera Peşteana, loc în care fostul şef a preferat să nu se prezinte la locul de muncă intrând într-un concediu prelungit. Protestul personal al lui Burlan a fost înţeles altfel de colegii săi de partid care îl văd acum ca pe sosia lui Ciurel în PDL Gorj. Burlan ar urma să fie astfel reactivat şi transformat într-un opozant al politicii manageriale a lui Ciurel în minerit şi energie, Vâlceanu mizând pe imaginea acestuia şi pe faptul că minerii, sub fostul director al SNLO, au trăit bine.

Manipularea presei, pe model PDL
Şi astfel, folosind deja tactica celor care au ajuns acum să conducă destinele mineritului şi ale energiei în Gorj, pedeliştii îl vor utiliza pe Burlan pentru a critica pe cei care au ajuns pe funcţii ajutându-se de media, şi criticând fosta Putere. Burlan va critica astfel orice demers de-a lui Ciurel, care are deja puncte slabe legate de viitoare disponibilizări, profit redus, tranzacţii diminuate de energie şi lipsă de specialişti în CEO. O va face din postura cunoscătorului în sistem şi a fostului director al SNLO, urmând să combată pentru PDL, acţiunile USL-ului.
Chiar dacă actualii şefi din CEO nu s-ar teme de acest plan, Burlan fiind oarecum la mâna lor, sunt conştienţi că şi Complexul Energetic Oltenia are un călcâi a lui Ahile, ca şi Laurenţiu Ciurel.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here