Burlan şi Ciorecan au scăpat de arest

247

Fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi fostul administrator al Cantinei Motru rămân în libertate. Curtea de Apel Craiova a respins ieri contestaţia formulată de procurori după ce Tribunalul Gorj a respins propunerea de arestare preventivă a lui Daniel Burlan şi a lui Alexandru Ciorecan.

Daniel Burlan şi Alexandru Ciorecan sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, respectiv complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Reamintim că, potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2013, Daniel Burlan a dispus şi acceptat ca mesele sportivilor din cadrul Clubului Sportiv Minerul Motru să fie suportate ilegal din bugetul unităţilor miniere. S-a mai stabilit că Alexandru Ciorecan a acceptat ca mesele sportivilor să fie servite la una din cantinele firmei pe care o conducea, iar prestaţia către aceştia să fie introdusă nelegal în valoarea facturilor emise pentru masa servită de angajaţii unităţilor miniere.

alexandru ciorecan1Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 2.800.000 lei. Cei doi au şi fost reţinuţi pentru 24 de ore însă propunerea de arestare preventivă a acestora formulată de procurori a fost respinsă în data de 26 septembrie de către Tribunalul Gorj. Câteva zile mai târziu, procurorii au contestat decizia Tribunalului Gorj la Curtea de Apel Craiova, însă şi de această dată Burlan şi Ciorecan au scăpat de arest. „Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj ca nefondată. Cheltuielile judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării contestaţiei rămân in sarcina statului, inclusiv suma de 100 lei reprezentând onorariu apărător oficiu pentru inculpatul Ciorecan Alexandru” au decis joi magistraţii Curţii de Apel Craiova.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here