Burlan, protejat de Bălăşoiu şi în ultima organigramă

181

Pedelistul Daniel Burlan a rămas director general adjunct al Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia(CEO) şi după ce Constantin Bălăşoiu, fostul şef al Consiliului de Supraveghere, a schimbat noua organigramă a CEO, pe 16 septembrie. Deşi Bălăşoiu a fost avertizat că postul în cauză nu se potriveşte în structura de conducere şi chiar că îl pune la colţ în ce priveşte atribuţiile pe directorul Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci, fostul preşedinte l-a protejat pe pedelist, postul său rămânând, în mod miraculos, în picioare. De altfel, schimbările din noua organigramă, impuse de Bălăşoiu, sunt extrem de subţiri şi nu vizează pe niciunul dintre cei “pătaţi” rămaşi în structura de conducere a CEO.

În ciuda erorilor dovedite de management făcute de fostul “general” al SNLO, Daniel Burlan, şi a politicii “portocalii” promovate intens în mandatul său la conducerea fostei unităţii miniere, motreanul a rămas la cârma Diviziei Miniere chiar şi când politica s-a schimbat. Pentru Burlan s-a creat postul de director adjunct al Diviziei Miniere, în urmă cu 4 luni de zile, cel care i-a oferit umbrela pe post fiind Constantin Bălăşoiu. După ce Bălăşoiu a fost avertizat că Burlan nu mai poate rămâne în funcţie deoarece îl pune în umbră pe Ogârlaci, ale cărui decizii sunt afectate de o nefirească subordonare faţă de adjunctul său, fostul şef al CEO nu a percutat. Astfel, organigrama modificată pe 16 septembrie, care a implicat o aşa-zisă reducere cu aproape 170 de posturi din CEO, nu cuprinde nicio modificare la capitolul “Burlan”.

Test de rezistenţă
Rămânerea lui Burlan însă, în continuare, pe postul de adjunct la Divizia Minieră, nu mai este aşa de sigură după ce Bălăşoiu a demisionat. Activitatea lui Burlan va fi evaluată în perioada imediat următoare, Laurenţiu Ciurel urmând să decidă dacă un astfel de post nefiresc la nivel de Divizie ar trebui să se mai regăsească în a treia organigramă. Burlan ar putea fi astfel detronat din funcţie, odată cu desfiinţarea postului, chiar dacă el va rămâne, în continuare, în cadrul unităţii pe un post mai mic. “Filtrul” Burlan pentru Ogârlaci ar urma să dispară, directorul Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci putând astfel să îşi desfăşoare normal activitatea.
Nu numai Burlan trebuie să treacă o evaluare viitoare ci toţi cei care au acceptat funcţii de conducere, pe o perioadă determinată de 4 luni de zile.

Călinoiu nu îi mai vrea pe funcţii pe Burlan şi Trotea
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a declarat, la finalul săptămânii trecute, că CEO va fi depolitizat, pe funcţii nemaiputând fi menţinuţi cei care au fost promovaţi pe criterii politice. Călinoiu s-a referit în nenumărate rânduri la Daniel Burlan şi Tiberiu Trotea.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here