Burlan, înlocuit de la cârma Consiliului de Administraţie al SNLO

146

deschidereÎn şedinţa Consiliului de Administraţie (SNLO) de vineri, “generalul” Daniel Burlan a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al CA-ului SNLO. Locul său a fost luat de Gavril Baican, cel care în urmă cu câteva luni l-a înlocuit din funcţie pe Ionel Manţog, destituit atunci din Adunarea Generală a Acţionarilor(AGA) de la SNLO. Mutarea de vineri s-a făcut pe baza legii care nu mai permite directorilor generali să deţină alături de aceste funcţii şi cele de preşedinţi ai Consiliilor de Administraţie. În şedinţele de CA de vineri de la Complexul Energetic Turceni şi de la Complexul Energetic Rovinari nu s-a luat însă vreo decizie similară.

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, nu mai este începând de vineri preşedinte al Consiliului de Administraţie al unităţii miniere. Burlan a fost înlocuit în şedinţa în care s-a stabilit fuziunea, în vederea constituirii Complexului Energetic Oltenia(SNLO). Consiliile de Administraţie de la Complexul Energetic Turceni şi de la Complexul Energetic Rovinari s-au întrunit tot vineri în baicanvederea aceleiaşi fuziuni. În aceste organisme directorii generali Octavian Graure şi Tiberiu Trotea sunt, în continuare, şefi ai Consiliilor de Administraţie al acestor unităţi.

Baican, de la AGA la CA

Gavril Baican, fost director la Compania Naţională a Lignitului Oltenia (CNLO), fost secretar de stat în Ministerul Industriei şi Resurselor în 2002, şi din vara acestui an membru în AGA a SNLO, a primit vineri noua funcţie de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Totul în cadrul şedinţei în care Daniel Burlan a cedat funcţia, motivând că legea nu îi mai permite să fie preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Burlan rămâne deocamdată director general al SNLO, asta deoarece societatea care va intra în componenţa CEO va avea management privat. Burlan a anunţat că va participa însă la selecţia în vederea ocupării acestei funcţii, care îi va permite să rămână pe post. Deocamdată nu s-a stabilit decât firma care va face selecţia celor care doresc postul de manager.

De la Roşia Montană la SNLO

După intrarea lui Toni Mihail Greblă, în Parlament, pe postul de senator, funcţia acestuia de la Patromin-Asociaţia Patronală Minieră din România a fost luată de Gavril Baican. Chiar Greblă i-a cedat funcţia de director executiv la Patromin lui Baican, şi, de asemenea, senatorul a aplaudat promovarea lui Baican în AGA, ca urmare a destituirii lui Ionel Manţog.

În ce priveşte activitatea recentă a lui Baican la Patromin, este concludent faptul că acest organism ca şi directorul său executiv sprijină proiectul aurifer de la Roşia Montană, aprobând mesajul preşedintelui Traian Băsescu care a dat recent semnalul că lucrările trebuie iniţiate aici cât mai repede.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here