Bunicii materni înfiază copilul de care Cosmin Pisc Scrădeanu nu a vrut să ştie mai nimic! Diana Şorop, mireasă pe ultimul drum

900

Diana Şorop, decedată la finalul săptămânii trecute în urma unui accident vascular cerebral, survenit la doar 27 de ani, a fost înhumată, duminică, în cimitirul din Curtişoara, localitatea în care spera să se retragă şi ea alături de copilul său. Familia tinerei deţine aici o proprietate şi o casă în lucru în care Diana dorea să ajungă să-l crească mare pe fiul său, de doar doi ani şi două luni. Nu a mai apucat însă să-şi vadă visul cu ochii, deoarece problemele ei de sănătate apărute în timpul sarcinii, i-ar fi cauzat decesul. Totul, completat cu problemele emoţionale apărute odată cu statutul de mamă singură şi, mai ales, pe fondul tensiunilor existente între ea şi fostul iubit, Cosmin Pisc Scrădeanu, tatăl biologic care a refuzat să-şi recunoască copilul făcut cu Diana. Respectivul, deşi tată în acte şi pentru o fetiţă de cinci ani, abandonată aproape în aceeaşi manieră, şi-a descoperit rolul de tată doar la decesul Dianei. Părinţii acesteia susţin însă că micul Nicolas, crescut în sânul familiei Şorop, va fi înfiat de bunicii materni, aceştia cerându-i familiei Pisc Scrădeanu decenţă în numele celei dispărute prea devreme dintre ei.

Vestea că o tânără de 27 de ani a fost găsită moartă în locuinţa sa din municipiu a zguduit, joi, municipiul Târgu-Jiu, decesul fiind, în primă instanţă, inexplicabil pentru toţi cei care s-au întrebat care sunt motivele pentru care o persoană în floarea vârstei poate să o termine atât de brusc cu viaţa. Pe parcurs s-a aflat şi numele tinerei, Diana Şorop, mama unui copil de doar doi ani de zile, angajată a unei fundaţii din municipiu şi fiică a profesorului Daniel Şorop de la Palatul Copiilor. Vestea a bulversat şi mai mult, dar de data aceasta familia, părinţii Dianei, fraţii acesteia, vecinii şi cunoscuţii. Toţi au fost extrem de şocaţi când au fost anunţaţi că Diana a murit. Tatăl Dianei, Daniel Şorop, mutat de ceva vreme la Curtişoara, a aflat, joi, că cea care a găsit-o pe fiica sa a fost chiar mama acesteia. “Ştiu doar că soţia s-a retras cu cel mic în una dintre camere, la somn, în timp ce Diana s-a dus să se odihnească în altă cameră. Când mama ei a vrut să o trezească, la cafea, a văzut că Diana nu mai avea puls”, a povestit, îndurerat, Daniel Şorop.

inmormantare diana (2)Poliţia nu l-a lăsat să-i ia geanta şi obiectele personale
Tatăl Dianei a fost şi cel care a fost obligat astfel să rezolve şi cele necesare pentru înhumarea fiicei sale, soţia şi sora acesteia fiind dărâmate de cele întâmplate. Fratele Dianei este şi el în Anglia şi i-a fost imposibil să revină, atât de repede, acasă, acestuia rămânându-i doar să-şi plângă sora dragă, de peste hotare. Daniel Şorop s-a ocupat astfel de certificatul medico-legal, de poliţia care deschisese un dosar de moarte suspectă şi de poliţiştii care, în primă fază, nu l-au lăsat să intre în posesia lucrurilor personale ale fiicei sale. “Nu m-au lăsat, iniţial, să-i iau geanta şi tableta pe motiv că e moarte suspectă. După emiterea certificatului medico-legal care atestă că Diana a făcut un accident vascular cerebral pe partea stângă poliţiştii au revenit la sentimente mai bune. La fel şi unii jurnalişti care sperau că zvonurile negative la adresa fiicei mele s-ar fi confirmat de către legişti. Le-am spus însă răspicat că Diana nu consuma droguri, avea doar problemele de sănătate cauzate de sarcină. Mai precis o trombofilie apărută pe sarcină. Diana a avut RH negativ şi l-a născut pe cel mic, prematur, la şapte luni. Dorea să meargă la o clinică din Bucureşti pentru nişte verificări, dar nu a mai apucat. Banii au fost şi ei o problemă..”, a mai explicat părintele îndoliat.
De altfel, medicii susţin că o femeie însărcinată este de şase ori mai expusă la a dezvolta cheaguri de sânge decât o femeie care nu este gravidă. Trombofilia sau Tromboza venoasă profundă înseamnă astfel un cheag de sânge care se formează în venele mari ale membrelor inferioare şi este cauzat de circulaţia sanguină stagnantă, de schimbările la nivelul sângelui sau de afecţiuni la nivelul pereţilor venelor.
“Ştia că a dezvoltat această boală, dar a vrut copilul cu orice preţ”, susţine tatăl acesteia convins că de aici i s-a tras şi accidentul fatal.

inmormantare diana (5)“A slăbit foarte mult şi era, mai tot timpul, supărată”!
Părintele susţine că după sarcina problematică, Diana s-a schimbat destul de mult fiind obosită, tracasată şi tristă mai ales pe fondul neînţelegerilor cu Cosmin Pisc Scrădeanu. Cel din urmă are mai multe probleme cu legea şi chiar o condamnare cu suspendare, dar şi alte dosare pe rol. “O rugam să mănânce pentru că slăbise foarte mult. Să creşti un copil nu e uşor, iar veniturile în acest sens nu erau foarte mari. Se mai certa şi cu Cosmin, el îi arunca vorbe urâte, motiv pentru care Diana nici nu a făcut nimic pentru ca el să-şi recunoască copilul. Noi am ajutat-o să-l crească pe cel mic, motiv pentru care tot noi îl vom adopta”, a completat Daniel Şorop, pregătit să-şi ducă nepotul la Curtişoara.
Acesta susţine că de la decesul Dianei, familia lui Cosmin Pisc Scrădeanu a solicitat să aibă grijă de cel mic pentru a veni în ajutorul familiei Şorop. Bunicul matern este convins însă că afecţiunea manifestată de familia sindicalistului Ion Pisc Scrădeanu se va opri aici, asta deoarece pe timpul vieţii Dianei, bunicul patern, nu a vrut să recunoască că mai are un nepot şi nici tatăl băiatului. “Au venit unii să-mi spună că vor să ia copilul, că îi vor face test ADN, sper să nu se întâmple asta. Sper să existe decenţă şi să nu ne despartă de copil, deoarece noi îl creştem de trei ani, noi am avut grijă şapte luni de Diana pe timpul sarcinii şi tot noi de copil. Sunt convins însă că sunt doar vorbe..”, a completat Daniel Şorop.

inmormantare diana (3)“Aşa a vrut Dumnezeu..”!
Diana a fost dusă apoi la Capela Catolică din Cimitirul Municipal, pe la căpătâiul ei trecând rudele, apropiaţii, prietenii şi simpli cunoscuţi. I-a întâmpinat pe toţi, mireasă, dar fără cunoscutul zâmbet pe buze. A fost înconjurată de flori şi zeci de coroane, în timp ce la căpătâi îi ardeau numeroase lumânări. Părinţii şi sora au acceptat condoleanţele şi murmurele de păreri de rău de la toţi cei care şi-au luat în ultimele două zile rămas bun de la Diana, încurajând familia să treacă peste această mare nefericire. Apoi cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul din Curtişoara, unde aceasta a fost înhumată în locul de veci în care se odihnesc şi bunicii paterni. “Aşa a vrut Dumnezeu, cine mai ştie. Sigur are ceva mai bun pentru ea..”, şi-a luat rămas bun de la Diana, tatăl acesteia pregătit să o înlocuiască pe fiică cu nepotul pe care ea i l-a dăruit.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here