Bunicii – leagănul copilăriei

2639

Când vorbim de copilărie, gândul ne poartă către amintirea bunicilor.
Bunicii sunt acele fiinte minunate care ne-au vegheat în perioada copilăriei și ne-au modelat spiritul.
Experiența, înțelepciunea, confruntările lor cu viața sunt foarte prețioase, ne emoționează, iar blândețea și răbdarea lor ne fac mai buni.
Un vechi proverb spune: “Cine nu are bătrâni să-și cumpere”. Eu aș adăuga spunând: Dacă ai bătrâni respectă-i, ajută-i și nu-i supăra!
Bunicii oferă familiei dragostea lor, bunăvoință, sprijin, răbdare, afecțiune și se mulțumesc cu foarte puțin: un gest, o vorbă frumoasă, o mică atenție și  puțină protecție la nevoie.
Oferiți-le dovezi de dragoste!
Spuneți-le zilnic ce simțiți pentru ei și nu-i excludeți din viața nepoților! Aceste gesturi frumoase le luminează privirea, dau valoare și sens vieții lor.
În momentul în care apar nepoțeii, bunicii încep să retrăiască toate momentele pe care le-au pierdut cu proprii copii. Afecțiunea și răbdarea, care, poate, nu au avut-o cu ei, acum le sunt imense.  De aceea, se zice că bunicii își iubesc mai mult nepoții decât copiii.
Niciun bunic nu vrea să fie exclus din viaţa nepoților lui.
Viața este tristă pentru bunicii rămași singuri, departe de cei dragi și așteaptă în fiecare zi că vor veni copiii sau nepoții să-i vadă.
Profitați cât mai puteți de prezența lor, n-o să țină o veșnicie și nu uitați că într-un târziu veți fi și voi bunici. De voi depinde dacă veți fi bunici fericiți sau nefericiți.
Amintirea bunicilor este una dintre cele mai frumoase amintiri cu care rămânem, pentru că ei sunt simbolul copilăriei fericite. I-am iubit mai mult decât cuvintele o pot spune, le port un dor nemărginit și păstrez în suflet și acum privirile lor luminoase și calde. Momentele unice petrecute de către nepoți alături de bunicii lor, în cadrul activității de parteneriat ,,Școală-Familie” intitulat ,,Bunicii-leagănul copilăriei”, în 21 martie 2014, la Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși” cu siguranță vor deveni mai târziu amintiri de neuitat. Toate aceste amintiri îi ajută pe cei mici să descopere o lume mai bună, mai frumoasă.
Înv. ADRIANA GĂMĂNECI
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” TG-JIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here