Bunicii gemenilor arşi vor ca vinovaţii să plătească

347

bebematernitateincubator_b“Nepoţii mei au ars în maternitate!”. Este declaraţia bunicii gemenilor arşi luni, care a asistat neputincioasă la toată tragedia de la Maternitatea Giuleşti. Fiica sa, Alina, de loc din Vidin, comuna Jupâneşti, născuse gemeni, doi băieţi, cu doar câteva ore înainte de producerea exploziei. Micuţii nu sunt deocamdată în afara pericolului.

Doina Dicu, bunica gemenilor arşi la Giuleşti, povesteşte că a trecut prin clipe de groază şi că o va urmări mult timp imaginea acelui moment. “Ceea ce s-a întâmplat este o catastrofă. Nici acum mama1.nu mi-am revenit. Am fost la uşa spitalului şi ceea ce am văzut m-a îngrozit. Am 65 de ani şi aşa ceva n-am văzut până acum. Fiica mea m-a sunat, ţipând în telefon că secţia unde se află copiii a luat foc. Am venit într-un suflet. Cineva trebuie să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. Asistenta plecase din secţie, era uşa blocată. Nu puteai intra decât cu cartelă. Asistenta trebuie să înfunde puşcăria, sistemul sanitar este unul nenorocit, iar de vină sunt politicienii. Toţi trebuie să plătească pentru că acolo au murit copii”, sunt cuvintele disperate ale unei bunici care a văzut cu proprii ochi tragedia de la Maternitatea Giuleşti.

Gemenii sunt afectaţi, dar nu se ştie cât

Doina Dicu din comuna gorjeană Jupâneşti, este mama Alinei, avocată stabilită în Bucureşti. Fiica ei născuse cu o zi înaintea producerii exploziei la Maternitatea Giuleşti. Aceasta adusese pe lume gemeni, doi băieţi, unul de 2,2 kilograme, iar celălalt de 1,7 kilograme. Născuse la 7 luni, dar copiii erau sănătoşi. “Au avut noroc că s-au aflat în incubator. Ambii sunt arşi, însă nu ştiu de ce grad. Unul are arsuri de 50% pe corp, iar altul de 20-30%. În jurul mânuţelor sunt arşi. Nu i-am văzut pentru că i-a transferat la alt spital. Acum sunt stabilizaţi. Este o tragedie”, explică Doina Dicu, bunica ce a ajuns să-i mulţumească lui Dumnezeu că nepoţii săi nu au murit în incendiu.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here