Buni doar pe hârtie

358

Deși are la dispoziție un lot cotat la 16,83 milioane euro, al patrulea din Liga 1 după Steaua, Astra și Dinamo, conform transfermarkt.ro, tehnicianul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, nu reușește să scoată echipa din zona retrogradării. După 23 de etape consumate, Pandurii e prima deasupra liniei retrogradării, cu doar un punct mai mult decât Gaz Metan Mediaș, prima sub linie și două peste Rapid.

După momentele euforice cu Dinamo și Steaua, Pandurii s-a prăbușit efectiv sub mormanul de laude și a uitat să mai joace fotbal.
Echipa gorjeană nu a marcat în ultimele două runde, dar a încasat, în schimb, cinci goluri, ineficiență care a aruncat-o înapoi în mocirlă, după ce, la un moment dat, fanii sperau, îndreptățit, chiar și la Europa League.
Se vede că banii nu joacă pe teren. Deși are al patrulea lot ca valoare din Liga 1, Pandurii nu reușește să bată echipe fără prea mari pretenții, gen Gaz Metan Mediaș sau Viitorul. În schimb, CSMS Iași, ultimul loc în topul cotațiilor, înșiră victorie după victorie, reușind să nu primească gol în primele șase runde.
Pauza a venit la fix pentru Edward Iordănescu care caută să îndrepte greșelile din ultima perioadă. “Vom avea timp să analizăm și greșelile pe care le-am făcut, să lucrăm și la latura mentală și cea fizică și la primul meci la reluarea campionatului să redevenim acea echipă care joacă un fotbal de calitate și eficient. Nu știu la ce se gândesc ei, dar atunci când am avut acele rezultate bune se discuta… Nu știu cine era în plan pentru a fi chemat la echipa națională pentru că aveam alte priorități decât să discut aceste aspecte și oricum, nu se pronunța nimeni, nici selecționerul și nici staff-ul tehnic înainte să se închidă etapa. E clar că nu ne-au făcut bine acele lucruri… Ați văzut o echipă cu totul diferită față de acele jocuri. S-a văzut că echipa nu mai are aceeași vitalitate, aceeași prospețime”, a declarat tehnicianul.
Pandurii a pierdut în fața unor contracandidate la retrogradare, Viitorul, 0-4, și Gaz Metan Mediaș, 0-1, arătând că nu știe să joace în fața unor defensive totale în ciuda faptului că are la dispoziție fotbaliști cu experiență, cu convocări la națională, iar unii doar cu pretenții de națională.

Obiectivul rămâne evitarea retrogradării
Aflată în zona retrogradării, Pandurii nu are parte de liniște. După pauza competițională va juca, într-o săptămână cu Petrolul, Astra și Oțelul. În acest sezon mizerabil, Pandurii nu a fost capabilă să lege două victorii. De altfel, are şase succese până acum, trei acasă și trei în deplasare, un bilanț rușinos. “Deocamdată suntem la retrogradare și trebuie să ne gândim mai puțin la națională și la transferuri. Trebuie să redresăm situația și acum vedem că ce s-a întâmplat în tur nu a fost un accident, atâtea jocuri în care echipa nu a reușit să iasă de pe teren învingătoare, atâtea înfrângeri, toate astea încep să se repete și asta e clar că nu este bine. La un moment dat am spus că suntem pe drumul bun și eram pe drumul bun. Am reușit să ne întoarcem singuri situația…”, a declarat Edi.

Caută vinovații
După umilința cu Viitorul, Iordănescu a anunțat modificări în primul unsprezece și s-a ținut de cuvânt. Stanca, Nicoară și Buleică au revenit printre titulari, dar au fost printre cei mai slabi de pe teren.
Portarul Stanca este la fel de vinovat la golul încasat cu Mediaș ca și Vasiljevic, cel care l-a avut în marcaj pe Roman. “Când iei gol din fază fixă e lipsă de concentrare, lipsă de atenție la omul din marcaj. Vom analiza. Eu nu critic public jucătorii, voi nominaliza la analiza video pe care o voi face. E păcat, în priml rând, de munca lor. Muncești 90 de minute să duci mingile în careu să o bagi în poartă și are adversarul o fază fixă și aia se închide cu gol. Apoi, pe final, e inevitabil să-ți pierzi și claritatea, începi să arunci mingi în careu. Am ajuns cu fundașii centrali în careul lor la final. Era un risc maxim pe care ni l-am asumat, trebuia să reușim să marcăm și să scoatem măcar un punct”, a spus antrenorul echipei Pandurii.
Din păcate, problemele de lot nu i-au permis lui Iordănescu junior să aleagă ce și-ar fi dorit, Pleașcă, Grecu, Anton, Erico, Christou fiind indisponibili pentru ultima partidă. “Eu, în mod public, nu am încercat să iau prea mult apărarea la jucători pentru a nu le da șansa să construiască alibiuri pentru joc și pentru exprimare. Același lucru încerc să-l fac și acum, dar este la fel de adevărat că după jocul cu Steaua am fost tentat să schimb un număr mare de jucători pentru meciul cu Viitorul, să înlocuiesc 3-4 jucători pentru a da un pic de prospețime pentru că s-a simțit că echipa este obosită atât fizic, cât și mental, era consumată, cu un număr mare de jocuri, cinci jocuri în două zeci și una de zile. E foarte mult și am vrut să merg pe această strategie”, a mai spus antrenorul.
Problemele continuă și la jocul cu Petroul, Eric fiind suspendat pentru patru cartonașe galbene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here