Bullying la Școala Gimnazială Motru! Elev de clasa a III-a, agresiv cu colegii de clasă!

3474

* Copiii sunt strânși de gât, loviți cu pumnii și înjurați
* Părinții cer conducerii școlii să ia măsuri

Părinții elevilor de la clasa a III-a B de la Școala Gimnazială nr.1 Motru sunt îngrijorați de comportamentul agresiv manifestat de unul dintre școlari la adresa copiilor lor. De altfel, una dintre mămici a reclamat, săptămâna trecută, că fiul ei a venit cu un ochi învinețit acasă, după ce acest elev l-ar fi lovit cu pumnul, i-a adresat injurii legate de părinți și l-ar fi strâns cu mâinile de gat. Elevul are părinții divorțați și locuiește la bunicii paterni în timp ce mama este în străinătate.

Elevul de 9 ani are această atitudine agresivă încă de la clasa pregătitoare. Părinții elevilor, dar și colegii acestuia au fost toleranți cu copilul pe motiv că minorul suferă de pe urma faptului că părinții au divorțat, iar mama este în Anglia. Lucrurile în schimb nu s-au ameliorat, dimpotrivă, situația copilului s-a agravat, tot mai mulți colegi spunând acasă că au fost victimele agresiunii acestui elev din clasa a III-a.
Punctul culminant a fost atins săptămâna trecută, luni, când elevul a agresat dur un coleg de clasă, băiatul ieșind din școală un ochi vânăt și spunând părinților că a fost înjurat, strâns de gât și lovit cu pumnul, din senin, de acest elev. După trei zile, incidentul s-a repetat, cu injurii la adresa aceluiași coleg căruia i-a vorbit urât și l-a amenințat.
Mama elevului a reclamat situația învățătoarei de la clasă și directorului școlii. De asemenea, aparținătorul a sunat și a sesizat Poliția Motru de faptul că fiul său este agresat la școală de un elev, ridicând problema bullyingului. Mama cere conducerii școlii să intervină și să ia măsuri. Reprezentanta părinților în școală a declarat însă că în cauză se va face consiliere psihologică a minorului, cu mențiunea că acest caz nu trebuie făcut public.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here