Bulibăşeală generală între Parlament, FMI şi CCR!

343

foto predo 2Este realmente incredibil. În Parlamentul României se întâmplă tot felul de lucruri ciudate. Rău. Nici nu mai ştie stânga ce face dreapta şi invers. Ani la rând, politicienii cu scaun la cap şi analiştii economici susţineau greşită adoptarea Cotei unice de impozitare.

Social-democraţii au dorit introducerea cotei de impozitare progresivă şi n-au reuşit s-o impună. Acum, colac peste pupăză, Senatul a aprobat reducerea Cotei unice de la 16% la 10%. Culmea este că nici Guvernul n-o vrea, deşi au introdus proiectul nişte senatori portocalii! Ei bine, şi şeful delegaţiei FMI pentru România, Jeffrey Franks, a declarat că este greşită şi nu respectă Acordul cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Cam buimac, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, speră ca această cotă redusă să nu treacă de Camera Deputaţilor, cameră decizională, Guvernul întocmind proiectul Bugetului de stat pe 2011, cu vechea Cotă unică de 16%. Iar Jeffrey Franks ar vrea ca noua cotă unică redusă să nu fie promulgată. Nici el nu mai are încredere în Parlamentul adormit.

E ceva putred la guvernare şi-n Parlament, nu în Danemarca. Nici cu Legea salarizării unitare nu-i a bună. CES n-a putut să aibă cvorum datorită blocării sediului său de către cele cinci confederaţii sindicale reprezentative, care nu-şi dau acordul şi pace la neregulile Guvernului primului ministru Emil Boc.

Dar Parlamentul calcă-n străchini, de parcă s-a molipsit de la guvernanţi. Legea Educaţiei creează şi ea adânci disensiuni, existând o variantă portocalie şi o alta a opoziţiei. În sfârşit, Curtea Constituţională a României s-a pronunţat cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului Emil Boc. Şi acum, Dumnezeu cu mila. În felul acesta, bulibăşeala este chiar generală şi se va ajunge iar la o Moţiune de cenzură. La instabilitate politică. Faptul că Marko Bella, liderul UDMR, ţine ca gaia maţu’ de aprobarea unei Legi a Educaţiei aşa cum vor muşchii lui ar putea duce la căderea Guvernului Boc.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here