Bugetul secţiei de baschet, stabilit şi în funcţie de structura competiţiei

933

Baschetbaliştii de la CSM Târgu-Jiu sunt în pauză competiţională de o bună bucată de timp. Campionatul a fost întrerupt în martie, iar până în toamnă sunt mici şanse să se dispute meciuri oficiale. Antrenorul principal de la baschet, Claudiu Alionescu, spune că decizia FRB de a întrerupe competiţiile era aşteptată de toată lumea, iar motivele sunt uşor de înţeles.,,Era mai mult o formalitate această decizie oficială pentru anularea sezonului. Este din punctul meu de vedere cea mai bună decizie pentru că au fost enumerate motivele foarte clar. Jucătorii străini sunt plecaţi, nu pot să revină decât în anumite condiţii. În plus, au fost impuse restricţii pentru reluarea sportului de performanţă la nivelul echipelor de seniori, iar în baschet niciuna dintre echipe nu le poate îndeplini la momentul actual”.Fostul component al Energiei a declarat că monitorizează mai mulţi jucători. Pe de altă parte, Alionescu vrea ca majoritatea sportivilor români pe care i-a antrenat în sezonul precedent să se regăsească şi în echipa din următorul campionat. Principalul trupei gorjene a declarat că omogenitatea lotului este un aspect foarte important în alcătuirea unei formaţii redutabile.,,În ceea ce priveşte viitorul, deocamdată, nu s-au luat decizii concrete pentru că se aşteaptă următoarea decizie a Biroului Federal, care să spună exact care va fi structura noului sezon şi când vom putea demara pregătirile. Este perioada de tatonări, perioada de căutări de jucători, ceea ce facem şi noi la momentul actual, ca să fim pregătiţi în momentul în care se va da drumul efectiv la activitate. N-aş putea să spun dacă pleacă vreun jucător român, aceste discuţii nu le-am purtat eu direct cu jucători. Pot doar să spun că continuitatea este un lucru esenţial în viaţa unei echipe. Cu cât vor rămâne mai mulţi jucători de bază dintre cei care au fost anul trecut, cu atât va fi mai bine pentru viitor. Cu siguranţă şi jucătorii aşteaptă decizii şi oferte, dar eu îmi doresc ca nucleul de bază să poată rămâne la Târgu-Jiu”, a spus Alionescu.
Bugetul de la secţia de baschet ar putea suferi modificări şi în funcţie de structura noului campionat. Se ştie că în ultimele sezoane au fost schimbări frecvente în Liga Naţională, iar cluburile aşteaptă noi directive de la FRB. Alionescu a admis importanţa jucătorilor străini şi a declarat că e ideal ca aceştia să fie cooptaţi încă de la începutul campionatului.
,,Bugetul depinde foarte mult de cum va arăta sezonul. Dacă se va merge pe varianta unei singure grupe valorice de 14 echipe, cum este una dintre propuneri, atunci, cu siguranţă, este nevoie de un buget cel puţin similar, dacă nu mai mare, pentru a putea face faţă rigorilor de acolo. Dacă sezonul va fi împărţit în grupe valorice, atunci vom vedea în ce parte vom merge. Cu siguranţă este nevoie de un buget bun, pentru că am văzut, încă de la începutul sezonului, că jucătorii calitativi sunt greu de adus şi greu de găsit. Până la urma, sunt cei care fac diferenţa”, a declarat antrenorul.Baschetul ar putea reveni în luna august. Toate Campionatele Naţionale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 şi U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe. Având în vedere restricţiile referitoare la evenimentele sportive desfăşurate în sălile de sport, există posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori şi pe terenuri în aer liber. În condiţiile în care reglementările legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Naţionale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfăşura în luna august 2020.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here