Bugetul Programului Naţional de Control al Tuberculozei, majorat cu peste 50%

575

Ministerul Sănătăţii a majorat cu peste 50 de procente bugetul alocat pentru derularea Bugetul Programului Naţional de Control al Tuberculozei. Banii sunt extrem de bineveniţi, după cum confirmă şi managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, tuberculoza fiind o boală ce presupune costuri destul de ridicate.

Tuberculoza reprezintă, după cum susţine ministrul Sănătăţii, o prioritate de sănătate publică pentru Guvernul României. Astfel, au fost aprobate măsuri importante pentru îmbunătăţirea Programului Naţional de Control al Tuberculozei. Ministrul Sănătăţii a explicat că pentru implementarea măsurilor prevăzute în Planul Naţional Strategic au fost identificate mai multe surse de finanţare, în afara bugetului de stat cum ar fi mecanismul de finanţare norvegian, Fondul Global, fonduri europene, Banca Mondială.

Tuberculoza, curabilă, dar costisitoare
Îmbunătăţirea controlului tuberculozei se va face prin asigurarea serviciilor de prevenire, depistare, diagnosticare, tratare şi creşterea aderenţei la tratament în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. La nivelul judeţului nostru, tuberculoza se tratează la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Managerul acestei unităţi spune că majorarea fondurilor pentru TBC este foarte binevenită. „Prin Programul  Naţional de Control al Tuberculozei se asigură bani pentru medicamente şi materiale sanitare; totodată, programul are şi o componentă pentru aparatură medicală şi reabilitare clădiri, cum ar fi Dispensarul TBC. Tuberculoza este o boală curabilă, dar cu spitalizare de lungă durată, ceea ce generează şi costuri pe măsură”, menţionează Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.