Bugetul judeţului s-a majorat cu 108,44 mii lei

177

În şedinţa Consiliului Judeţean din data de 26 iulie 2013, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu general al judeţului Gorj pe anul 2013. La partea de venituri majorarea este de 108,44 mii lei, programul actualizat fiind în sumă de 263.480,76 mii lei.

Bugetul propriu general al judeţului Gorj pe anul 2013 a fost rectificat, iar programul de investiţii publice pe anul în curs s-a actualizat. Consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului la partea de venituri cu suma de 108,44 mii lei, aceeaşi sumă aprobându-se şi la partea de cheltuieli. „Bugetul propriu general consolidat al judeţului Gorj pe anul 2013, la partea de venituri este în sumă de 257.362,47 mii lei, iar la partea de cheltuieli este în sumă de 262.668,16 mii lei, transferurile între bugete fiind în sumă de 5.812,60 mii lei”, a menţionat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Lista de investiţii a Salvamontului, modificată
În cadrul proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu general al judeţului Gorj pe anul 2013, la capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică” s-au propus virări de credite bugetare reflectate în cadrul bugetului aprobat pe anul curent Serviciului Public „Salvamont” Gorj, cheltuielile secţiunii de funcţionare crescând cu suma de 63 mii lei la titlul „bunuri şi servicii”, iar cheltuielile secţiunii de dezvoltare diminuându-se la titlul „active nefinanciare”, cu aceeaşi sumă.
Serviciul Public „Salvamont” Gorj a solicitat modificarea listei de investiţii pe anul 2013 după cum urmează: lucrările: „Izolare termică tencuială minerală, sediul Salvamont Târgu-Jiu”, „Hidroizolaţie învelitoare acoperiş, sediul Salvamont Târgu-Jiu” şi „reparaţii modificare şarpantă, baza Salvamont Rânca”, în sumă de 168 mii lei, nu se mai realizează aşa cum au fost estimate, proiectantul celor două imobile recomandând soluţii mai ieftine şi mai rapide pentru rezolvarea problemelor apărute, prin realizarea unor reparaţii curente estimate la valoarea de 63 mii lei. Din economiile realizate şi cheltuielile nominalizate în lista de investiţii, urmează să se achiziţioneze dotări constând în: centrală termică cu combustibil solit pentru baza de salvare Rânca, cea aflată acum în funcţiune prezentând fisuri ce nu mai pot fi reparate, precum şi 9 sisteme de supraveghere video şi 9 sisteme de alarmă anti-efracţie care vor fi amplasate pe cele nouă baze de salvare montană ce vor fi date în folosinţă în perioada imediat următoare, ca urmare a implementării proiectului finanţat din fonduri externe nerambursabile „Realizarea sistemului integrat de salvare montană al judeţului Gorj”, al cărui obiectiv general este valorificarea resurselor naturale în scop turistic, prin asigurarea condiţiilor specifice de siguranţă a turiştilor în arealul muntos gorjean.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here