Bugetul județului Gorj a fost rectificat

298

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat, luni, 10 decembrie 2018, rectificarea bugetului propriu. Întreaga sumă aprobată va fi destinată finanţării drepturilor acordate persoanelor cu handicap din judeţul Gorj, în anul 2018, o solicitare în acest sens venind din partea DGASPC Gorj, fondurile fiind necesare pentru achitarea cheltuielilor de transport, dobânzi și prestații sociale.

La peste 3,2 milioane de lei se ridică suma aprobată de consilierii județeni, la rectificarea bugetară, pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap din județul nostru.
Banii au fost solicitaţi printr-o adresă la finalul săptămânii trecute, de către conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Este nevoie de fonduri pentru a putea achita cheltuielile de transport, dobânzile şi prestaţiile sociale. „Se propune majorarea secțiunii de funcționare a bugetului local pe anul 2018, cu suma de 3.256 mii lei, repartizată de la bugetul de stat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, astfel: – la partea de venituri, la sursa cod 42.02.21 «Finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap»; – la partea de cheltuieli, la capitolul 68.02 «Asigurări și asistență socială», la titlul «asistență socială», Bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, în concordanță cu prevederile comunicării Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj nr. A1484/06.12.2018 privind modificarea anexei Ministerului Muncii și Justiției Sociale «Transferuri pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap în anul 2018», se majorează cu suma de 3.256 mii lei, repartizată pe capitolul de cheltuieli corespunzător destinației fondurilor alocate de la bugetul de stat, în vederea efectuării plăților către beneficiari (ajutoare sociale în numerar acordate conform prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap pentru: transport, dobândă, prestații sociale“, a precizat Cosmin Mihai Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Bugetul propriu general consolidat al Județului Gorj pe anul 2018, la partea de venituri este în sumă de 458.264,78 mii lei, iar la partea de cheltuieli este în sumă de 486.776,41 mii lei, transferurile între bugete fiind în sumă de 11.465,96 mii lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here