Bugetarii primesc vouchere de vacanță după rectificarea bugetară

336

După rectificarea bugetară care va avea loc la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august, se vor acorda și tichetele de vacanță. În acest an, ele se acordă pe suport tipărit sau în format electronic. Instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat sunt obligate să cuprindă la acel moment în buget aceste cheltuieli.

Ministrul Turismului a precizat că în cuantumul voucherului de vacanță va fi de 1.450 și va fi împărțit în valori nominale în multiplu de 10 lei până la 100 de lei. O dată pe an, orice instituție publică centrală, locală sau companie de stat va acorda tichete de vacanță în valoarea salariului minim pe economie, respectiv 1.450 de lei.
Conform proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind acordarea tichetelor de vacanță, postat în consultare publică pe site-ul Ministerului Turismului, impactul bugetar anual determinat de acordarea acestor tichete este de estimat la 1,73 miliarde de lei, calculat la valoarea unui salariu minim brut pe economie.
Bugetarii își vor primi voucherele de vacanță abia după rectificarea bugetară, care va avea loc la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here