Buget majorat pentru CNIPT “Constantin Brâncuşi”

280

Consilierii municipali târgujieni au aprobat ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, modificarea cheltuielilor legate de proiectul Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) “Constantin Brâncuşi”.

Această investiţie este una ale cărei lucrări de amenajare vor fi încheiate în următoarea perioadă. Deoarece contractul iniţial de execuţie al lucrărilor a fost reziliat la solicitarea constructorului pe motiv de insolvenţă, Primăria Târgu-Jiu a încheiat în această toamnă un nou contract pe restul lucrărilor ce au rămas de executat.
“Este necesară majorarea cu 51.80,54 de lei pe valoarea lucrărilor neeligibile. S-a făcut deja rectificarea în linie bugetară în urma rezilierii primului contract de lucrări şi încheierea celui de-al doilea. Diferenţa este suma pe care am transferat-o de pe lucrări eligibile pe lucrări neeligibile.
Au fost diferenţe la noul contract, s-a făcut pe cantităţi, pe rest de executare. Acestea sunt diferenţe valorice şi nu cantitative. Din contractul iniţial pe listele de cantităţi s-au scăzut cele executate, s-a scos la licitaţie restul de executat şi s-a încheiat un alt contract”, a declarat Denişa Şuţă, şef Birou PPC din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Totodată, în expunerea de motive a referatului de modificare a proiectului se arată că valoarea totală a investiţiei se ridică la 628.555 de lei: “Urmare încheierii contractelor de prestări servicii, furnizare produse şi contractului de execuţie lucrări nr. 1/05.03.2015 (reziliat) şi încheierii contractului de execuţie rest lucrări nr. 80/19.10.2015 este necesară majorarea liniei 4.1 din bugetul proiectului cu suma de 51.801,54 de lei, cheltuieli neeligibile, calculată ca diferenţa între valoarea eligibilă a liniei şi valoarea lucrărilor executate şi a restului de executat. Astfel, bugetul proiectului va cuprinde: valoarea totală a proiectului – 628.555,70 de lei din care valoarea neeligibilă de 127.526,54 de lei, valoarea eligibilă 470.422,79 de lei, TVA neeligibilă 30.606,37 de lei; contribuţia solicitantului la cheltuieli eligibile – 9.408,46 de lei; contribuţia solicitantului la cheltuieli neeligibile – 158.132,91 de lei; asistenţa financiară nerambursabilă solicitată – 461,014,33 de lei”.
Partea care a mai rămas de executat după ce contractul cu primul constructor a fost reziliat, se referea la diferenţa privind instalaţiile electrice interioare 30% realizate, instalaţii sanitare 18%, nu s-a executat nimic la partea de instalaţii termice, centrale termice, ceea ce înseamnă partea de încălzire climatizare şi sistematizare interioare a incintei, inclusiv împrejmuirea. Investiţia a primit finanţarea prin Programul Operaţional Regional.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here