Buget mai mare pentru sănătate

135

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit un buget mai mare pentru acest an, comparativ cu cel din 2012. Plusul este de 34 milioane lei, cele mai însemnate majorări fiind la asistenţa medicală pentru specialităţi clinice.

Veşti bune pentru sănătatea gorjeană. Bugetul alocat în 2013 acestui domeniu este mai mare faţă de cel de anul trecut. Mai mult decât atât, reorganizarea sistemului sanitar a adus o serie de schimbări în privinţa finanţării anumitor segmente, fapt ce generează o oarecare dificultate în ceea ce priveşte compararea bugetelor. „Există unele mici modificări faţă de anul trecut, motiv pentru care nu se pot compara bugetele în totalitate. De la 1 martie, Ambulanţa a fost preluată de Ministerul Sănătăţii, iar bugetul nu-l mai avem noi, programele de HIV SIDA şi Tuberculoză se derulează prin DSP Gorj şi, de asemenea, începând cu 1 aprilie nu mai există fonduri pentru asistenţa medicală stomatologică”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Plus de 34 de milioane
Potrivit lui Daniel Bondoc, „ca buget iniţial de contractare în anul 2012 am avut 132.902 mii lei, iar pentru anul 2013 avem 166 milioane de lei, ceea ce înseamnă un plus de 34 milioane de lei. Avem un buget iniţial aproape cât a fost bugetul final al anului 2012, ceea ce înseamnă plusuri la multe capitole. Pentru produse farmaceutice am avut un buget pe anul trecut de 28 de milioane iniţial şi 47 milioane buget final, iar anul acesta avem un buget iniţial de 50 de milioane. Deci, practic, la medicamente avem un plus de 21 de milioane faţă de bugetul de contractare de anul trecut”.
Faţă de anul trecut s-au suplimentat foarte mult fondurile la asistenţă medicală pentru specialităţi clinice, dar şi la dispozitive medicale, medicamente şi medicină de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here