Buget de aproape 50 de milioane euro pentru sănătatea gorjeană

8

Pentru anul 2017, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit un buget de aproape 50 de milioane euro, după cum confirmă Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj. Cei mai mulți bani se alocă celor opt unități spitalicești din județul nostru, respectiv 1220 miliarde de lei vechi. De asemenea, pentru medicamente cu și fără contribuție personală, bugetul este de 450 milioane de lei vechi.

Sănătatea gorjeană are, în acest an, un buget destul de bun. Cu toate acestea, se mai așteaptă și rectificări bugetare. „Avem un buget total de aproape 50 de milioane de euro. Sunt bani suficienți, însă mai așteptăm și rectificări”, confirmă Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

Peste 1200 de miliarde pentru spitale
Cât privește repartizarea banilor, conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj spune că spitalele primesc 1220 miliarde de lei vechi, iar pentru medicamente cu și fără contribuție personală se alocă suma de 450 de miliarde lei vechi. De asemenea, pentru medicamentele destinate pensionarilor cu pensii sub 700 de lei, CJAS alocă 2 miliarde și 750 milioane lei vechi. Medicii de familie gorjeni primesc, în acest an, 272 miliarde 510 mii lei, iar centrele de permanență au un buget de 32 miliarde de lei vechi.
93 de miliarde primesc medicii specialiști pentru activitatea din cabinete, iar stomatologii aflați în relație contractuală cu CJAS Gorj au un buget de 7 miliarde 800 mii de lei vechi. Pentru paraclinice, CJAS Gorj alocă 71 miliarde 500 mii de lei vechi, iar pentru balneofizioterapie și recuperare medicală, 11 miliarde 500 mii de lei. Bugetul pentru îngrijiri la domiciul este de 5 miliarde 500 mii de lei vechi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here