Bud, trecut în linia a treia

246

Adus la Pandurii cu speranța de a putea umple golul lăsat de accidentarea lui Matulevicius, Cristi Bud a dezamăgit și a ieșit deja din grațiile tehnicianului echipei gorjene.

Accidentarea din toamnă a lui Deyvidas Matulevicius a dat peste cap planurile tehnicianului Cristi Pustai, care avea nevoie de un vârf solid, puternic pentru sistemul de joc pe care-l pregătise echipei sale. Soluțiile avute la startul sezonului nu l-au mulțumit îndeajuns, așa că în iarnă s-a orientat spre un fost elev al său, Cristi Bud. Jucătorul venea după o perioadă în care încerca să revină după o accidentare serioasă, iar Pandurii ar fi putut fi o nouă șansă pentru Bud. Din păcate, atât în jocurile de pregătire, cât și în primele partide disputate din partea a doua a campionatului, Bud a avut prestații foarte slabe, astfel că, deși a pornit din postura de titular, a ajuns să nu mai prindă nici lotul.

“Sunt consecințele pregătirii și adaptării la echipă”
Răbdarea antrenorului cu Cristi Bud a luat sfârșit încet, încet. La început l-a lăsat pe bancă pe jucătorul trecut pe la Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj pentru ca apoi acesta să nu-și mai găsească locul nici măcar în primii 18. Mai mult decât atât, antrenorul Pustai a căutat să-i mai ofere o șansă trimițându-l să joace la echipa a doua, în liga a III-a, în speranța că va reuși să marcheze acolo și să se deblocheze. Din păcate pentru el, și la nivelul ligii a III-a, Bud a dezamăgit, fiind schimbat de Adi Bogoi în primele minute ale reprizei secunde a meciului cu FC Hunedoara. Antrenorul Cristi Pustai ia în calcul două variante în ceea ce-l privește pe Bud. Ori nu s-a pregătit la nivelul cerut, ori are probleme de adaptare la Târgu Jiu: “În fotbal, când nu ești în primul unsprezece ești în planul doi, dar există și planul trei, când nu ești nici măcar în lot. Dar eu le-am spus jucătorilor și știu asta: «Unsprezece joacă, șapte sunt rezervă și 5-6 nu sunt convocați pentru meci», dar toate aste depind de ei, dacă rămân doar printre cei șase.
E greu să nu fii nici măcar rezervă, dar sunt consecințele pregătirii pe care o faci și adaptării tale la echipă. Poate nu s-a adaptat…”, a declarat tehnicianul Pandurilor. Acesta consideră că în privința șanselor acordate, Bud, ca și ceilalți jucători ai Pandurilor, nu se poate plânge: “Pentru că șanse a avut și Bud și dos Santos și Feiz, toată lumea, chiar și Nistor și Bratu sau Mamele. Important este când joci să o faci foarte bine, să rămâi acolo, în primul unsprezece sau măcar în lot. Nistor, când nu s-a antrenat foarte bine, n-a fost în lot, când se va antrena foarte bine, poate să fie în primul unsprezece. Asta nu e valabil doar pentru Matulevicius, Nistor sau Bud, e valabil pentru toată lumea”, a mai spus Pustai.

Matulevicius, reintrodus treptat
Revenirea lui Matulevicius ar putea să-i readucă lui Pustai zâmbetul pe buze, dar tehnicianul nu este dispus să riște prea mult. La Mediaș nu l-a introdus pe teren considerând prea aspre duelurile pentru un jucător care a stat o jumătate de an pe bară și spune că reintrarea lituanianului în circuit se va face treptat, ca minute de joc, dar și având în vedere situația de pe teren din momentul respectiv. “Matulevicius este un jucător de care noi avem nevoie și e nevoie să-l reintegrăm cât mai repede, dar nici nu ar trebui să ne grăbim ca să nu apară alte probleme mai rele”, a declarat Cristi Pustai despre nevoia de Matulevicius, dar și teama de a nu-l pierde din nou.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here