Bucurescu și Rămescu află azi dacă li se prelungește arestul la domiciliu

11

Omul de afaceri Mihai Rămescu și primarul suspendat al comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, află azi dacă instanța de judecată le prelungește sau nu mandatele de arestare emise pe numele lor în cursul lunii trecute. Cei doi sunt așteptați la Judecătoria Târgu Jiu, unde magistrații se vor pronunța cu privire la cererea anchetatorilor de prelungire a mandatelor, luna trecută și Bucurescu și Rămescu fiind reținuți pentru câte 24 de ore. Atunci au ajuns după gratii și soția omului de afaceri, dar și o angajată a Primăriei Slivilești, magistrații dispunând arestul la domiciliu doar pentru edil și pentru omul de afaceri, în urma sentinței respective Bucurescu fiind suspendat din funcție.

ramescu grevaPrimarul a rămas în arest la domiciliu, declarând că are mai mult timp liber să se ocupe de îngrijirea animalelor din propria gospodărie. El a avut timp să mediteze și la acuzațiile ce-i sunt aduse, anchetatorii acuzându-l de abuz în serviciu pentru că a eliberat o autorizație de demolare pentru o construcție ridicată ilegal. Construcția aparținea familiei Rămescu și se afla într-o zonă afectată de lucrările miniere, prin strămutarea acesteia omul de afaceri fiind despăgubit cu 680.000 de lei, sumă considerată acum drept prejudiciu de către anchetatori. Pe lângă banii respectivi, familia Rămescu a mai fost despăgubită și cu terenuri în centrul municipiului Motru, la schimb cu pământul deținut la Slivilești, anchetatorii verificând dacă și tranzacțiile respective au fost sau nu legale.
Decizia pe care o vor lua azi magistrații nu este definitivă, dar este executorie. În cazul în care instanța prelungește arestul la domiciliu, iar măsura este confirmată ulterior și de Tribunal, cei doi inculpați nu vor avea dreptul să plece de acasă de Paști, ambii urmând să facă sărbătorile pascale acasă, tradițional, cu cei din familie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here