Bucurescu a primit achitare împreună cu soții Rămescu

169

În sfârșit primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu, poate răsufla liniștit, după ce Curtea de Apel Craiova l-a declarat, ieri, nevinovat în dosarul în care a fost plasat inclusiv în arest la domiciliu și în care au mai fost judecați soții Maria și Mihai Rămescu, dar și Alexandra Loghin, o responsabilă cu urbanismul din subordinea edilului. Cea din urmă fusese condamnată în primăvară la Judecătoria Târgu Jiu la 6 luni de închisoare cu suspendare, dar acum până și ea a fost achitată de acuzațiile formulate la adresa sa de către procurori.
Magistrații au dat o decizie definitivă prin care îi achită pe toți cei patru inculpați de acuzațiile care au dus acum cinci ani inclusiv la reținerea lor pentru 24 de ore. Ulterior, Bucurescu și Rămescu au primit arest la domiciliu pentru câteva luni, primarul devenind primul edil din țară pentru care s-a luat o asemenea măsură preventivă.
Dosarul a vizat modul în care Maria și Mihai Rămescu au primit de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia despăgubiri de 668.000 de lei pentru o proprietate de la Slivilești despre care procurorii spuneau că nu a existat. Cei doi soți au susținut mereu contrariul, iar primarul și funcționara din subordinea sa au menționat că niciodată nu i-ar fi ajutat în vreun fel pe aceștia în parafarea înțelegerii la care au ajuns cu SNLO.
“Sunt multe de spus de acum încolo pentru că am așteptat suficient de mult timp, atâția ani, ca să se încheie procesul.
Am spus de la început că nu sunt vinovat cu nimic și iată că a trebuit să fiu făcut în toate felurile și prezentat ca infractorul infractorilor pentru ca în cele din urmă să se dovedească nevinovăția mea. Voi merge până la CEDO ca să mi se facă dreptate și vă asigur că nu voi lăsa lucrurile așa în ceea ce îi privește pe cei care au făcut această anchetă abuzivă”, spune primarul, care aseară urma să se întâlnească cu câțiva prieteni de-ai săi pentru a sărbători victoria din instanță.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here