Bucălăete vrea ca PRM-ul să aibă viceprimar la Padeş

300

În timp ce PSD-ul se bate cu pumnul în piept că are o majoritate stabilă cu PRM-ul la Padeş, liderul acestei formaţiuni politice, Gheorghe Bucălăete, arată exact contrariul. Majoritatea PSD-PRM trebuie rediscutată, susţine Bucălăete, care momentan aspiră, prin cei doi consilieri ai săi din Padeş, chiar şi la postul de viceprimar. Reamintim că, PDL-ul lui Dan Vâlceanu a depus, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre prin care îl vrea demis din funcţia de viceprimar pe social-democratul Mihai Argintaru.

Reîncep frământările pe eşicherul politic gorjean asta mai ales că pedeliştii dar şi vechii liberali vor să schimbe majorităţile din mai multe consilii locale, cu gândul deja la câştigarea cât mai multor primării în 2016. Se pare că startul s-a dat odată cu lansarea proiectului de schimbare a viceprimarului PSD, Mihai Argintaru, de la Padeş, cel care are şi calitatea de primar interimar, de la data la care a fost reţinut de anchetatori, primarul de PDL, Mihai Troacă.
Majoritatea de la Padeş stă, astfel, iar, în voturile celor de la PRM, care au astfel posibilitatea de a schimba, sau de a rămâne pe aceeaşi majoritate cu PSD-ul, în localitate. Preşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, ştie despre situaţia creată la Padeş de către PDL, dar, susţine că, în ciuda situaţiei sensibile din localitate, nu a purtat discuţii pe această temă, nici cu liderii PNL-PDL, nici cu cei ai PSD-ului. “Sigur că suntem deschişi la discuţii cu orice formaţiune politică. Nu am discutat cu absolut nimeni pentru a susţine o majoritate la Padeş. Dacă este cazul, vom discuta inclusiv despre crearea unei majorităţi, în susţinerea unui consilier PRM pentru funcţia de viceprimar la Padeş”, a declarat Bucălăete.
Reamintim că PRM-ul a fost decisiv la Padeş în înscăunarea viceprimarului PSD, Mihai Argintaru, asta cu mai bine de un an în urmă. Argintaru mizează însă, din păcate, şi acum pe vechile înţelegeri.

PRM-ul, dispus la negocieri şi în alte localităţi din Gorj!
Şeful PRM Gorj ştie că situaţia de la Padeş nu este singura care va naşte realizarea a noi majorităţi, în comunele judeţului. Motivarea CCR-ului va duce la pierderea unor scaune de aleşi în Consiliile Locale, ceea ce determină politicienii locali să renegocieze noile majorităţi. În aceste cazuri, PRM-ul este dispus la negocieri, atât cu PSD-ul cât şi cu PNL-ul. “După ce Curtea Constituţională a decis că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, am hotărât să facem demersurile necesare către consiliile locale, să respecte decizia CCR, urmând a reveni PRM-ul în consiliile locale, de unde a fost scos în urma aplicării ordonanţei ce favoriza traseismul politic. Cu siguranţă, până în campania electorală din 2016 vor fi schimbări de majorităţi în consiliile locale”, a mai precizat liderul PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here