Bucălăete: „Partidul România Mare este a doua forţă politică din Gorj”

252

Picture 266Conducerea PRM Gorj a susţinut ieri o conferinţă de presă în care subiectul principal a fost sondajul aruncat de PSD pe piaţa judeţeană şi procentele obţinute de fiecare partid în parte. În opinia peremiştilor, partidul lor este al doilea cotat pe judeţ, şi sondajul PSD este unul făcut din pix.

Potrivit lui Gheorghe Bucălăete, prim-vicepreşedintele PRM Gorj, membrii acestui partid au rămas surprinşi de procentele extraordinar de mari pe care le-au scos PSD-ul şi de care spun că sunt scoase „din pix”. „Nu cred şi ştim sigur că nu s-a făcut un sondaj de opinie. Dacă PNL, cel cu care am avut tot felul de polemici, ne-a dat cu un procent de 6%, iată că cei de la PSD ne-au dat 4,5%. Total eronat. PRM-ul este în momentul de faţă a doua forţă politică din Gorj după alianţa USL. Vrem, nu vrem, asta e situaţia. Ei sunt trei partide şi sunt în topul preferinţelor la Gorj pe primul loc. Cred că, chiar şi PD-L, a fost umflat în aceste sondaje. Cum poate cineva să mai voteze acest PD-L care a făcut destul rău în Gorj şi în ţară?! Dacă ei consideră că aruncând această diversiune cu PRM la un procent mic îi avantajează, eu le spun că se descalifică în faţa electoratului şi s-ar putea să aibă mari surprize la viitoarele alegeri”, a declarat prim-vicepreşedintele PRM Gorj.

Fără candidaţi momentan

Bucălăete spune că PSD nu a vrut decât o diversiune prin intermediul introducerii în sondaj a unor candidaţi ai PRM Gorj la viitoarele alegeri şi că până acum, partidul nu şi-a scos nici un candidat la înaintare. „Am văzut că inclusiv de la PRM au pus oameni pentru a fi sondaţi deşi noi am spus că încă nu ne-am scos un candidat. Iată că ei au găsit soluţia şi au pus şi candidaţi de la PRM. Noi, dacă scoatem pe cineva în faţă, sigur vom şti să pregătim acest lucru, ştim când e momentul cel mai potrivit să prezentăm candidatul nostru pentru Primăria Municipiului Târgu-Jiu sau Consiliul Judeţean”, a adăugat Gheorghe Bucălăete.

Protocolul PSD-PRM, încă valabil

Peremiştii gorjeni mai spun şi că protocolul dintre PSD şi PRM este pus în pericol în urma sondajului PSD. „Cei care au aruncat pe piaţă aceste sondaje nu s-au gândit şi la urmări. Dacă încearcă să ne decredibilizeze, vom răspunde pe măsură. Procentele sunt destul de mari. Mă aşteptam, la cum au prezentat lucrurile ,să spună că USL-ul are vreo 120% dar s-au abţinut puţin. Protocolul este valabil dar le atragem atenţia că, în condiţiile de faţă, aşa cum ies ei cu tot felul de diversiuni, nu cred că îşi mai are rostul vreo discuţie, dacă nu retractează ce au spus şi anume că acel 4,5% cu care au dat PRM nu este real. Vom fi mult mai atenţi la orice discuţie pe care o vom mai avea cu orice formaţiune politică, în special cu cei care încearcă să ne şifoneze imaginea. În octombrie vom avea Consiliul Naţional la Bucureşti. Vor fi prezentate din fiecare judeţ anumite probleme şi atunci vom vedea dacă mai este valabilă înţelegerea cu vreuna dintre formaţiunile politice”, a precizat prim-vicepreşedintele PRM Gorj.

Debarcarea lui Petrescu

În cadrul conferinţei de ieri, Gheorghe Bucălăete a mai afirmat că are o presimţire în legătură cu Ilie Petrescu şi că în următoarea perioadă este posibil ca acesta să părăsească Partidul Conservator. „Sigur va fi debarcat şi domnul Petrescu în curând. Să îi ia locul cineva agreat de întreaga alianţă de la Centru. E o linişte suspectă la PC. Ilie Petrescu este puţin mai experimentat decât Marius Vlaicu, că acesta din urmă, până în ultimul moment, a spus că are ştampila la el. Pe când, Petrescu a trecut prin mai multe şi a învăţat să mai şi tacă. Şi asta pentru că el ştie că oricând lucrurile pot lua o întorsătură. Ilie Petrescu a trădat de două ori, şi cei de la Centru îi pregătesc o surpriză. Asta e părerea mea personală”, a spus Bucălăete. Acesta a menţionat şi că Marius Vlaicu, actualul preşedinte al UNPR Gorj se află într-o situaţie critică şi că redresarea partidului odată cu înscăunarea în funcţia de preşedinte a nou-venitului Dan Ilie Morega va fi destul de greoaie: „Vlaicu este într-o situaţie critică acum. Nu ştiu dacă Morega mai este dispus să preia structura asta a UNPR. Cu tot interesul pe care şi-l va da, e foarte greu să creezi până la alegeri noi filiale locale, să găseşti oameni. UNPR-ul nu prea prezintă încredere în faţa electoratului şi asta deoarece Vlaicu mai mult a ieşit în presă decât a mers în teritoriu. Mulţi nici nu ştiu ce e UNPR-ul. Acest partid nu va fi o forţă şi nu va pune probleme în judeţul Gorj, cel puţin. Oricine ar veni la UNPR în momentul de faţă nu poate face mare lucru. Nici domnul Morega nu poate să fie un Dumnezeu al UNPR-ului”.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here