Brutărie din Târgu-Jiu, închisă de inspectorii sanitar-veterinari

453

brutarieAngajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, au închis temporar pentru 30 de zile o unitate de producere a produselor de panificaţie din municipiul Târgu-Jiu. Week-end-ul trecut a fost unul cu ghinion pentru patronul unei unităţi de fabricare a specialităţilor de panificaţie din Târgu-Jiu.

Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Gorj au închis temporar pentru o lună de zile unitatea cu pricina, măsura de suspendare a activităţii fiind dispusă pentru funcţionarea unităţii în spaţiu neaprobat sanitar-veterinar. De asemenea, spaţiul respectiv prezenta deficienţe structurale de tipul neasigurării circuitelor funcţionale, al dimensiunilor reduse în raport cu natura activităţii şi volumul producţiei.

Amenzi de 3.600 de lei

De asemenea, tot săptămâna trecută, oamenii legii au aplicat şi şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.600 de lei, la o unitate de comerţ cu amănuntul a produselor alimentare şi la o persoană fizică din comuna Polovragi, două măcelării, precum şi într-o unitate de alimentaţie publică şi într-un bar din municipiul Târgu-Jiu.

Totodată, reprezentanţii DSVSA Gorj au aplicat şi un avertisment la un depozit de legume fructe din acelaşi municipiu. Conform conducerii instituţiei, motivele sancţiunilor contravenţionale au fost manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar-veterinare, nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare a produselor alimentare, precum şi a utilajelor şi ustensilelor utilizate, comercializarea produselor alimentare neetichetate, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi neaprobate sanitar-veterinar.

Tot în săptămâna precedentă, inspectorii sanitar-veterinari au mai efectuat circa 90 de controale în localităţile Rovinari, Bumbeşti-Jiu, Târgu-Jiu, Motru, Polovragi, Ciuperceni, Câlnic, Aninoasa, Ţânţăreni, Băleşti, Tismana, Novaci, Negomir. Astfel au fost verificate 18 brutării, o moară, o unitate de ambalare a produselor alimentare, 13 unităţi de comercializare cu amănuntul a alimentelor, două magazine cu produse apicole, şase depozite alimentare, unităţile de alimentaţie publică din Târgul auto din Târgu-Jiu, patru baruri, o carmangerie şi două măcelării.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here