Brazilianul Eric de Oliveira, lăsat pe aeroport în Bucureşti / Eric, o zi pierdută pe paşaport!

306

Nu toţi pandurii au urcat în charterul care a dus echipa gorjeană în Antalya, şi asta nu pentru că nu ar fi avut loc, ci pentru că Eric de Oliveira nu a avut paşaportul conform cu reglementările cerute de turci pentru vizitatorii ţării lor.

Fără a fi deplasat în Turcia şi ofiţerul de presă, site-ul oficial al Pandurilor este sărac în informaţii cu privire la deplasarea echipei gorjene în acest al doilea cantonament, mai mult decât atât, informaţiile omit să prezinte episodul “Eric” trecându-l ca fiind plecat odată cu restul lotului în Antalya, dar şi pe cel al prezenţei unui jucător despre care nu s-a spus nici faptul că a fost şi în cantonamentul de la Izvorani. “Eric nu a urcat în avion pentru că îi expira paşaportul. Este acum o lege în Turcia conform căreia nu poţi intra dacă nu ai paşaport valabil pentru următoarele şase luni, ori paşaportul lui Eric expira peste patru luni şi jumătate. Eric a rămas, a fost la ambasada braziliană şi tocmai ce m-a sunat că s-a rezolvat şi trebuie să rezolvăm să-i găsim un bilet pentru astăzi (n. red. – ieri) fie la cursa de 15:30, fie la ultima cursă spre Turcia pentru a veni în Antalya”, a explicat Eugen Pîrvulescu, preşedintele Pandurilor, motivul pentru care Eric de Oliveira nu a fost în avionul cu care restul echipei a făcut deplasarea în Antalya. În ceea ce priveşte jucătorul pe care conducerea pandură l-a ţinut “la secret” până acum, este vorba de un jucător agreat de antrenorul Edi Iordănescu: “Toţi cei care au fost la Izvorani sunt prezenţi şi în Antalya, în plus avem în probe un fundaş central, Şandru Bogdan, care a mai lucrat cu Edi şi cu staff-ul lui la Fortuna Câmpina”, a declarat Eugen Pîrvulescu.
Bogdan Şandru a evoluat în acest sezon în 11 partide în Liga a 2-a pentru Fortuna Câmpina adunând 965 minute pe terenul de joc. Fundaşul central de 24 de ani pe care Edi Iordănescu vrea să-l testeze şi în Antalya a fost prezent şi în cantonamentul de la Izvorani, iar cluburile par a se fi înţeles, însă trecerea lui Şandru la Pandurii se va face doar dacă acesta va confirma în stagiul din Turcia.

“Eric stă destul de bine fizic”
Chiar dacă nu a mai jucat niciun joc oficial de aproape un an de zile şi a fost vreme îndelungată obligat să pună piciorul pe minge, brazilianul Eric de Oliveira este într-o formă fizică bună. Cel puţin asta susţine preşedintele Eugen Pîrvulescu. Acesta apreciază că jucătorul care a impresionat în cele şase luni petrecute la Târgu Jiu s-a pregătit bine în perioada petrecută în Arabia Saudită, după sărbătorile de iarnă şi până la rezilierea contractului său cu AL Ahli: “Probabil că Eric nu este 100% pus la punct din vedere fizic, dar când vom pleca de aici, din Antalya, Edi şi staff-ul său îl vor aduce la parametrii normali. Sincer, Eric arată destul de bine faţă de cum a plecat de la Mediaş după sărbători şi cred că a muncit foarte mult şi bine în Arabia Saudită”, a declarat oficialul Pandurilor.

Un olandez şi un portughez pe lista gorjenilor
Pandurii are nevoie de încă un fundaş central de nădejde pentru partea a doua a campionatului după ce l-a pierdut pe Erico. Gorjenii l-au luat deja pe sârbul Vasiljevic şi mizează pe revenirea lui Christou, dar tot mai doresc încă un fundaş central: “În ceea ce-l priveşte pe Christou Paraskevas avem veşti îmbucurătoare, se antrenează cot la cot cu echipa, am vorbit personal cu el şi mi-a confirmat că va fi 100% apt pentru startul returului. Pentru celălalt post de fundaş central de care avem mare nevoie purtăm discuţii şi suntem pe două piste. Este vorba de un jucător olandez şi de un jucător din Portugalia, acestea sunt variantele pe care le avem acum în vedere”, a mărturisit preşedintele grupării târgujiene. Acesta mai spune că Edi Iordănescu a ales şi doi tineri din propria pepinieră pentru a se căli în acest cantonament alături de jucătorii primei echipe: “Avem cu noi doi jucători tineri, de la echipa a doua, pe Horj şi Piţian, deocamdată Piţian se mai antrenează două zile separat, cu preparatorul fizic”.

Primul test – joi, cu Tom Tomsk
Pandurii va juca până pe 9 februarie, când este programată revenirea acasă a echipei gorjene, şase partide de verificare, iar primul dintre acestea este programat a se disputa pe 29 ianuarie, în compania ruşilor de la Tom Tomsk, la ora 17:00. Tom Tomsk evoluează în a doua ligă din Rusia şi după 21 de etape scurse din actuala ediţie se află pe locul secund, la trei puncte de primul loc, ocupat de Anzhi Makhachkala, echipă care tocmai a învins într-un joc amical pe CS U Craiova cu 1-0.
În primele partide pe care gorjenii le vor disputa în Antalya, conform unui algoritm aplicat de majoritatea antrenorilor, antrenorul gorjenilor ar putea apela la toţi jucătorii deplasaţi în acest cantonament dându-le şanse egale în lupta pentru titularizare: “Probabil va da jucătorilor minute egale la primele jocuri amicale, nu am vorbit cu antrenorul, dar eu cred că aşa va proceda, va împărţi echipa şi le va da minute tuturor jucătorilor în mod egal”, a declarat Eugen Pîrvulescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here