Bratu, numit oficial în funcţia de director al ŞPA Târgu-Jiu

533

Noul director al ŞPA Târgu-Jiu a fost numit, oficial, marţi în cadrul şedinţei ordinare a CJ Gorj. Asta, după ce consilierii au aprobat în unanimitate rezultatul final al concursului de management organizat pentru Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Consilierii judeţeni au aprobat marţi, hotărârea privind aprobarea rezultatului final al concursului de management organizat pentru Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Astfel, Alexandru Bratu, fostul director al Direcţiei Judeţene Gorj a Arhivelor Naţionale se va ocupa de acum înainte de ŞPA Târgu-Jiu.
Consiliul Judeţean Gorj a mai organizat în perioada anterioară alte trei concursuri de ocupare a funcţiei de manager al Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, însă candidaţii care s-au înscris nu au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege pentru acest post, fiindu-le respinse proiectele de management. “Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu este unul dintre primii trei operatori culturali de drept public din judeţ, care oferă servicii culturale comunităţii gorjene. Activitatea specifică a instituţiei se circumscrie ariei de educaţie permanentă şi formare continuă de interes comunitar, în afara sistemelor formale de educaţie în domeniul artelor scenice şi vizuale, populare sau culte, în cel al meşteşugurilor tradiţionale, alături de conservarea, protejarea, transmiterea, promovarea şi punerea în valoare a culturii tradiţionale şi a patrimoniului cultural imaterial al zonei. De asemenea, instituţia oferă produse şi servicii culturale diverse pentru comunitate. In acest sens, Şcoala Populară de Artă este unul dintre principalii furnizori de evenimente culturale cuprinse în Agenda Culturală a Consiliului Judeţean Gorj. Evenimentele organizate sunt realizate în parteneriat cu instituţiile publice din municipiu şi judeţ care se adresează aceleiaşi comunităţi”, se arată în raportul de specialitate.
Perioada de interimat, în perioada organizării concursurilor, a fost asigurată de fostul director Viorel Gârbaciu, care a condus instituţia timp de zece ani.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here