Branşamente ilegale, căutate de poliţişti şi la bogătaşii din Primăverii

350

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj au fost sesizaţi că branşamente ilegale la apă ar exista nu numai în cartierul municipal Bicaz, ci şi în Primăverii, locul unde îşi au domiciliul şi alţi bogătaşi ai oraşului, dar şi numeroase persoane publice. Poliţiştii vor ancheta astfel, în aceste zile, dacă se confirmă aceste sesizări care dau ca sigur că o conductă de apă din Primăverii nu ar fi contorizată, o parte a vilelor de lux beneficiind, fără să plătească, de serviciile Aparegio.

Scandalul creat recent în zona Bicaz, unde există proprietari de vile care s-au sustras, intenţionat, de ani buni, de la plata apei furnizate de Aparegio, se va muta în cartierul Primăverii. O declară chiar cei care au sesizat organele de poliţie că şi acest cartier de lux are proprii săi bogătaşi care consumă apă din reţeaua acestei societăţi fără să plătească pentru ce consumă, conducta de apă care furnizează non-stop apă pentru locatarii acestei zone nefiind contorizată.

Şeful de la Aparegio, în verificare la vecini!
Amuzant este că furtul de apă se practica de ani buni în cartierul Bicaz, acesta fiind sesizat abia în urmă cu aproximativ două săptămâni, când reprezentanţii societăţii Aparegio, operatorul care se ocupă de serviciile de alimentare cu apă şi canalizare, au efectuat un control în acest cartier. Ilar este că însuşi şeful Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, are o vilă în acest cartier, dar până la venirea pe funcţie nimeni nu a verificat dacă aceste vile au contracte la apă. Ion Popescu, fostul director al Aparegio, nu a vrut să se pună rău cu superiorii şi nici cu persoanele publice care deţin proprietăţi în zonă, deşi respectivii au de unde plăti pentru apa consumată.
De altfel, a fost necesar ca DNA-ul să vină în verificare la societate pentru ca Pătrăşcoiu să-şi ia la verificat vecinii din Bicaz, despre care este greu de crezut că nu ştia, că nu plătesc nimic pentru apa consumată şi nici cea care era deversată în reţeaua de canalizare. Asta cu atât mai mult, cu cât situaţia aceasta se înregistrează de patru-cinci ani, de când a început să se ridice cartierul de vile.
Prejudiciul înregistrat este enorm, pentru că unii dintre cei prinşi cu branşamente ilegale deţin chiar şi piscine. Nimeni nu va fi tras însă la răspundere pentru prejudiciul creat societăţii conduse de vecinul Pătrăşcoiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here