„Brâncuşiana 2015” ia startul astăzi

260

Astăzi, după orele prânzului, va avea loc deschiderea Simpozionului Internațional de Arte Vizuale „Brâncușiana” care se va desfășura anul acesta pe două secțiuni: Tabăra Internațională de Sculptură, ediția a XII-a, în perioada 3 – 24 august, și Tabăra Internațională de Pictură „Iosif Keber”, ediția a V-a, în perioada 10 – 24 august 2015.
La tabăra de sculptură vor participa: Ion Zderciuc din Chişinău, Republica Moldova, Metin Kar și Zekeriya Erdinç din Turcia, cadre universitare la Universitatea din Hereke, Florin Codre, Cătălin Geană și Maxim Dumitraş din România. Curatorul taberei este sculptorul Vlad Ciobanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala București. La tabăra de pictură ce se va derula în staţiunea montană Rânca, vor participa: Michal Lach din Polonia, prof. univ. Ivailo Mirchev, Bulgaria, Vasile Tolan, Cristian Sida, Cristian Târnovan din România și Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu-Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România, care este și curatorul taberei.
Manifestarea este realizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here