„Brâncuşi – Titulescu. Suflete pereche”, lansat la Bucureşti

213

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Bucureşti, la sediul Fundaţiei Nicolae Titulescu, lansarea volumului triling ”Brâncuşi – Titulescu. Suflete pereche”. Eveniment la care au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, alături de primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru şi prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu.
Astfel, evenimentul cultural din data de 15 februarie 2013 organizat de către directorul Fundaţiei Nicolae Titulescu, istoricul George Potra, cu sprijinul mai multor înalţi diplomaţi de origine gorjeană, a constituit cea de-a doua etapă de prezentare a publicului larg a ediţiei trilingve “Brâncuși – Titulescu. Suflete pereche”.

În cadrul manifestării a fost organizat un simpozion, în urma căruia au fost expuse mai multe propuneri privind susţinerea potenţialului turistic al judeţului Gorj, prin promovarea Ansamblului brâncuşian de la Târgu-Jiu precum şi a satului Hobiţa, locul natal în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuşi.
Acest aspect a fost subliniat de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, în mesajul său transmis în cadrul simpozionului. „Marele sculptor Constantin Brâncuşi ne oferă şansa potenţării imaginii Gorjului cu recunoaşterea internaţională prin valorile pe care le-a dat lumii întregi. Promovarea zestrei culturale pe care ne-a lăsat-o Constantin Brâncuşi în judeţul Gorj, ne oferă şansa de a transforma Târgu-Jiul într-o capitală europeană a culturii şi de a introduce oraşul în circuitele turistice internaţionale”, declara Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here