Brâncuși, sărbătorit și la Rovinari și Țicleni

437

Grădinița Nr. 1 Rovinari va găzdui vineri o activitate intitulată ”Arta – iubirea infinitului”, în cadrul căreia se vor purta convorbiri despre viața și opera marelui artist Constantin Brâncuși. Activitatea este organizată ca parte a unui proiect educațional, derulat de instituția de învățământ, în parteneriat cu Biblioteca ”Nicolae Diaconu” Țicleni, Grădinițele ”Voiniceii” și ”Castelul Fermecat” din Craiova, Casa de Cultură, Biblioteca și Primăria Rovinari și Primăria Țicleni. Ca parte a acestui proiect, activități de promovare a operei brâncușiene vor fi realizate luna aceasta și la Biblioteca ”Nicolae Diaconu” Țicleni.

Proiectul educațional se numește ”Acasă la Brâncuși” și se desfășoară în perioada 15 – 26 februarie, având ca grup țintă preșcolarii, cadrele didactice, dar și reprezentanții comunităților locale. Organizatorii și coordonatorii acestui proiect sunt: prof. Păsărin Maria, prof. Nicola Nicoleta, prof. Calotă Lucreția Luciana, prog. Molete Georgeta, prof. Mihăilescu Luminița, prof. Godeanu Clarisa, Vîrdarie Adriana și Mărgineanu Elena, ambele bibliotecare la Biblioteca ”Nicolae Diaconu” Țicleni, și prof. Cilibiu Lavinia Nadia. Potrivit unuia dintre coordonatorii proiectului, Adriana Vîrdarie, în cadrul proiectului sunt prevăzute patru manifestări. Una dintre acestea  – ”Artistul, inima artei sale” – s-a desfășurat la nivelul grădinițelor și comunității locale, constând în lansarea efectivă a proiectului și realizarea unor pliante în vederea promovării acestuia. Cea de-a doua manifestare, intitulată ”Arta, iubirea infinitului”, se va desfășura vineri, 19 februarie, la Grădinița Nr. 1 Rovinari, și va consta în convorbiri despre viața și opera marelui artist și prezentări PowerPoint despre cele mai însemnate lucrări ale acestuia. O a treia manifestare, intitulată ”Coloana Infinitului”, în cadrul căreia vor fi organizate, de asemenea, prezentări ale vieții și operei artistului, dar și expoziții de carte, este programată să se desfășoare la Biblioteca ”Nicolae Diaconu” din Țicleni, urmând ca și cea de-a patra și ultima activitate din cadrul programului, intitulată ”Micii artiști în devenire” să aibă loc la Primăria Rovinari și Primăria Țicleni; în cadrul acestei ultime activități vor fi realizate panouri decorative cu creaţii şi imagini din timpul activităţilor proiectului. ”Gorjul a fost de-a lungul secolelor simbolul libertăţii şi demnităţii româneşti, dar și izvor de talente care și-au pus amprenta asupra întregii umanități. Cel mai emblematic dintre ele rămâne geniul sculpturii românești și universale care este Constantin Brâncuși, fiu de țărani dintr-o familie modestă, dintr-un sătuc modest, dar care s-a ridicat prin operele sale la rang de geniu al patrimoniului cultural universal. Prin acest proiect educațional urmărim implementarea de cunoștinte culturale privind moștenirea lăsată de către înaintașii noștri pentru generațiile care vor urma”,  spun organizatorii.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

  1. pai sa vazut ca bibliotecarele sfintesc locul unde stau ca daca va duceti acum in club va ia groaza ,e o mizerie si un frig deti vine sa te iei cu mainile de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here