“BRÂNCUŞI, ETERN MODEL”, la a XIII-a ediție

360

Organizaţia Municipală de Femei a PSD Târgu-Jiu a inițiat, în urma cu 13 ani, un concurs de artă dedicat sculptorului gorjean Constantin Brâncuși, cel care a revoluţionat sculptura modernă la nivel internaţional. Evenimentul, sub denumirea “BRÂNCUŞI, ETERN MODEL”, s-a aflat în acest an la ediţia a XIII–a și a dat ocazia elevilor talentați de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu și Școala Populară de Arta Târgu-Jiu, să expună, la Muzeul Județean, cele mai bune lucrări de pictură și sculptură realizate pentru acest concurs.

Pe 9 martie 2017, Muzeul Județean Gorj a găzduit cea de-a XIII-a ediție a concursului “BRÂNCUŞI, ETERN MODEL”. Participanții la eveniment, elevi, părinți, bunici și alți invitați au avut bucuria de a brancusi 9 mar 2017 -1primi în dar un program de muzică folk și poezie, prin care s-a dorit ca festivitatea de premiere să se desfășoare într-o atmosferă cât mai plăcută.
În cea de-a doua parte a evenimentului, Liliana Luca – preşedintele Organizației de Femei a PSD Târgu-Jiu a oferit premiile acordate în cadrul competiției, acestea constând în: diplome, trofee, cărți și albume de artă. Jurizarea lucrărilor a fost realizată de către profesorii de specialitate de la cele două instituții participante. Frumoasele şi ineditele lucrări expuse au fost coordonate de către profesorii Pompiliu Ciolacu, Loreta Nicolcea și Oana Piscureanu.
brancusi 9mar2017-2Pe podium au urcat următorii elevi: de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Secţiunea Sculptură, clasa prof. Pompiliu Ciolacu: Premiul I –Andronie Bianca; Premiul II- Faităr Oliana; Premiul III- Năsturel Iustin; Menţiune- Croitoru Alexandru; de la Şcoala Populară de Arte Târgu-Jiu, Secţiunea Pictură, clasele prof. Loreta Nicolcea şi prof. OANA Piscureanu: Premiul I-Stroescu Alexa; Premiul II-Guţă Alexandra; Premiul III-Jianu Elena; Menţiune- Hîrjaba Clara, Radu Gabriel, Ilie Ludmila, Gomoi Miruna şi Tătaru Elena.
Scopul evenimentului s-a dorit a fi promovarea valorilor culturale ale neamului românesc, precum și aprofundarea unui domeniu relevant pentru formarea tinerilor în spiritul valorilor umaniste.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here