Brâncuşi, comemorat la Cămărăşeasca

228

Şeful judeţului, Ion Călinoiu, a participat sâmbătă la slujba de pomenire, organizată pentru sculptorul Constantin Brâncuşi. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Cămărăşeasca, din Târgu-Cărbuneşti.

calinoiu2Cu ocazia împlinirii a 57 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuşi, autorităţile au organizat la Mănăstirea Cămărăşeasca, din Târgu-Cărbuneşti o slujbă în memoria sculptorului. Constantin Brâncuşi a văzut pentru prima oară lumina zilei la data de 19 februarie 1876, la Hobiţa, şi a trecut în nefiinţă la 16 martie 1957, la Paris. Acesta a fost înhumat în Cimitirul Montparnasse.
calinoiu5“Brâncuşi a definit arta ca tinereţe fără bătrâneţe. În această situaţie a descoperit calea, adevărul, lumina pe care le-a înmulţit şi ni le-a dat nouă tuturor”, a precizat Ion Călinoiu
Profesorul Ion Mocioi a fost iniţiatorul acestei acţiuni. La eveniment au luat parte şi : viceprimarul municipiului Iulia Vână, primarul localităţii Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu, precum şi cunoscutul interpret de muzică populară Lupu Rednic.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here