Brânci spre liga a 2-a

271

După șocul primit de echipă imediat după succesul contra celor de la Dinamo, când președintele a fost suspendat de AGA pentru suspiciuni de blat la meciul cu U Cluj, a urmat un nou șoc, de data aceasta pe terenul de fotbal, acolo unde Pandurii a clacat la Chiajna și se apropie din nou de liga secundă.

Acțiunea fără cap a asociaților clubului târgujian, care și-au decapitat conducerea și au lăsat să planeze suspiciunile de blat și asupra jucătorilor Pandurilor, a avut un efect devastator asupra echipei, care nu a reușit să se adune și să dea o replică solidă Concordiei deși cu doar câteva zile în urmă, la meciul cu Dinamo avusese o prestație bună per ansamblu.
Fără președintele Pîrvulescu și cu antrenorul Edi Iordănescu în tribună, Pandurii a arătat ca o echipă a nimănui, mai ales după ce și cel care trebuia să fie liderul din teren, Dan Nistor, și-a părăsit colegii încasând un cartonaș roșu prostesc, dând frâu liber nervilor și frustrărilor într-un moment în care echipa avea nevoie mai mult decât oricând, de el pe teren.
Prima repriză a fost una ștearsă, fără ocazii de poartă, doar Serediuc și Roman i-au pus la încercare pe cei doi portari cu două șuturi trase la indigo, reluări din unghi la care goalkeeperii și-au făcut datoria. Scorul alb de la pauză reflecta fidel situația din teren, un joc de o slabă factură, afectat puternic și de miza punctelor puse la bătaie, aproape vitale pentru ambele echipe.

Dina, arma lui Baciu
Încă din finalul primei părți a jocului, după accidentarea lui Bruno Madeira, Baciu a decis să profite de omul în plus avut pe teren prin introducerea lui Mihai Dina, un atacant care a reușit să rupă rapid echilibrul. Acțiunile purtate de acesta au destabilizat apărarea gorjeană și, în final, avea să fie omul care a decis meciul. Fundașii Pandurilor au arătat din nou foarte multă nesiguranță, Momcilovic a degajat neglijent în minutul 48 și puteam avea o deschidere a scorului cu un autogol, mingea trimisă puternic de fundașul lateral sârb lovindu-l pe Mrzljak, după care a trecut puțin pe lângă poartă. Serediuc și Adrian Cristea și-au încercat șutul, dar fără succes pentru ilfoveni. Pericolul pentru poarta lui Mingote, titularizat din nou la Pandurii după aproape un an, a venit tot de la fundașii săi. Vasiljevic a avut o intervenție de începător, mingea a ajuns la Pena, care l-a găsit foarte inteligent pe Dina în careul gorjean și acesta l-a executat pe portarul portughez deschizând scorul. Era minutul 58 și Pandurii nu mai avea ce apăra. Shalaj, mână moartă la acest meci, ca mulți alți coechipieri, a fost înlocuit imediat după primirea golului cu Brata, dar nici acesta n-a reușit să schimbe soarta partidei dovedindu-și încă o dată limitele. Jocul a continuat să fie la fel de modest, până la final nefiind de luat în calcul decât accidentarea lui Răduț, debutul lui Trifu în Liga 1, continuarea bătăii de joc la adresa lui Eric, trimis din nou pe teren doar câteva minute, și eliminarea lui Gliwa, excesiv de nervos pe banca de rezerve a gorjenilor.
Din păcate, la tot acest spectacol jalnic al unor echipe ce nu au arătat că merită să rămână în prima ligă au participat și arbitrii întâlnirii, Comănescu și Danșa arbitrând într-un singur sens, beneficiară fiind echipa gazdă.

Concordia Chiajna – Pandurii Târgu-Jiu 1-0 (0-0)
Stadion “Concordia”, Chiajna, spectatori: 1.000
A marcat: Dina (min. 58)
Concordia: Matache – Vagner, Dragarski (min. 90+1 Albu), Bagaric (min. 73 Mușat), Alves – Bruno Madeira (min. 43 Dina) – Serediuc, Purece, Boldrin, Ad. Cristea – Pena. Antrenor: Marius Baciu.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Mrzljak (min. 86 Eric) – Shalaj (min. 58 Brata), Nistor, Răduţ (min. 65 Trifu) – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
Arbitri: Adrian Comănescu – Ciprian Danşa, Andrei Constantinescu. Adiționali: Cătălin Buşi, Florin Andrei.
Cartonaşe galbene: Boldrin (min. 43), Dragarski (min. 54), Alves (min. 60), Dina (min. 85), Vagner (min. 90) / Mrzljak (min. 59).
Cartonaşe roşii: Nistor (min. 37), Gliwa (min. 90)
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here