Braconier reţinut de poliţişti

221

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Căpreni, suspectat de comiterea infracţiunii de braconaj, a fost reţinut zilele trecute de poliţiştii gorjeni. Bărbatul a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii din Stoina au fost sesizaţi în cursul zilei de 19 ianuarie de către un localnic din Căpreni, membru vânător în cadrul AJVPS Gorj, cu privire la faptul că în urma executării unei acţiuni de depistare şi îndepărtare a capcanelor montate neautorizat pentru capturarea speciilor de vânat, în Fondul de Vânătoare nr. 43 Cruşet, a fost găsit într-o astfel de capcană leşul unui căprior. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul subunităţii care a constatat că cele sesizate se confirmă şi a efectuat cercetarea locului faptei. „Cu ocazia cercetărilor efectuate, a fost găsit leşul unui căprior în vârstă de aproximativ 1 an, care după aspect era decedat de 2-3 zile. Cadavrul căpriorului a fost ridicat şi predat în custodie reprezentanţilor AJVPS Gorj, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au reuşit să stabilească identitatea autorului faptei, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Căpreni, la domiciliul căruia au fost găsite mai multe laţuri. „În urma investigaţiilor efectuate a fost identificat autorul faptei în persoana lui B.G., de 53 de ani, din comuna Căpreni, sat Brăteşti. În baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul acestuia, ocazie cu care au fost identificate mai multe lanţuri şi alte mijloace materiale de probă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Faţă de suspect a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de zile iar în cursul zilei de 20 ianuarie bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here