Braconaj de capră neagră, anihilat la Cerna Sat

497

Poliţiştii din Gorj anchetează, de la finalul săptămânii trecute, potrivit Biroului de Presă al Romsilva, un caz de braconaj de capră neagră, petrecut duminică în Masivul Retezat. Este căutat astfel de câteva zile un braconier înarmat, doi dintre cei care îl însoţeau fiind reţinuţi deja de atunci de către poliţişti, doar respectivul reuşind să fugă spre Cerna Sat. Reprezentanţii IPJ Gorj susţin că doar unul dintre braconieri ar fi fost prins însă luni, acestuia întocmindu-i-se dosar penal pentru braconaj cinegetic. Respectivul este cercetat în libertate.

“În data de 25 octombrie, la orele 14.20, doi turiști aflați pe traseul din zona Piatra Iorgovanului din Masivul Retezat, au semnalat telefonic responsabilului cu activitatea de pază din cadrul Administrației Parcului Național Retezat (A.P.N.R.) din structura Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva, prezența în zonă a trei persoane suspecte, care dețineau două arme de vânătoare și rucsaci voluminoși, iar în unul dintre aceștia părea a fi o capră neagră.
După primirea informațiilor, responsabilul cu paza a anunțat directorul parcului despre situație, a apelat numărul de urgență 112, apoi s-a procedat la organizarea acțiunii de verificare a informației și, eventual, de identificare a suspecților. Rangerul A.P.N.R. din zonă — tehnician Cristian Manulesc, împreună cu șeful Ocolului Silvic Lupeni (din cadrul Direcției Silvice Hunedoara) — inginer Adrian Pătruțoiu și doi jandarmi montani s-au deplasat în zona în care a fost semnalat evenimentul”, transmite Biroul de Presă al Romsilva.
Potrivit documentului “în punctul numit Câmpușel, s-au întâlnit cu cei doi turiști care au furnizat informațiile inițiale, apoi au plecat către locul în care bănuiau că se află suspecții”.

Braconierii au trecut graniţa spre Gorj, jandarm din Hunedoara accidentat
În apropierea drumului forestier Câmpușel-Izvoarele Cernei, dar în afara acestuia, pe teritoriul Parcului Național Domogled (de asemenea din structura Romsilva), aceştia au constatat prezența unui autoturism de teren de culoare albă, înmatriculată în Bulgaria, cu trei persoane. Două dintre persoanele suspecte au sărit din autoturism și au fugit cu armele în pădure, pierzându-li-se urma. Conducătorul autoutilitarei a forțat blocajul, a accidentat un jandarm și a fugit cu mașina în direcția localității Cerna Sat, din județul Gorj. “Imediat, au fost alertate organele abilitate (Poliție și Jandarmerie) din județul Gorj, iar în jurul orei 1.00, pe 26.10.2015, au fost reținuți doi dintre suspecți dintre care unul este șoferul care a forțat blocajul. Al treilea suspect nu a fost găsit încă. Ancheta este în desfășurare, fiind efectuată de către organele de poliție din județul Gorj”, mai precizează sursa citată.
Reprezentanţii IPJ Gorj susţin că într-adevăr au fost solicitaţi duminică să intervină după ce braconierii au trecut graniţa spre judeţul nostru, dar se susţine că în urma intervenţiei a fost prins doar unul dintre suspecţi, acesta neavând asupra lui arma de foc sau animalul braconat. Despre ceilalţi doi nu se mai ştie nimic în prezent.
“Persoana găsită în pădure s-a ales cu dosar penal pentru braconaj cinegetic, dar este cercetat în libertate. Dosarul va fi cercetat de colegii din Hunedoara”, spun reprezentanţii Biroului de Presă al IPJ Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here