Boza pune presiune pe Termo Craiova pentru recuperarea debitelor CE Oltenia

226

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, s-a deplasat, ieri, în Bănie pentru a discuta cu reprezentanții Termo Craiova în legătură cu restituirea debitului de aproape 300 de milioane de lei pe care societatea în insolvență s-a angajat să-l achite eșalonat, în decursul a trei ani de zile, companiei de stat. O declară liderii sindicali care l-au așteptat pe Boza să prezideze Comisia Paritară de Negociere a CCM, întrunită la ora 10.00 la SE Rovinari. În lipsa lui Boza, ședința a fost condusă de Daniel Antonie.

Siomax din Târgu-Jiu este administratorul judiciar al societății doljene, aceasta angajându-se să redreseze în trei ani Termo Craiova intrată în reorganizare încă din 2015. La momentul respectiv, debitul către CEO se ridica la 50 de milioane euro, suma nefiind însă în totalitate achitată, deși, în iulie, societatea ar trebui să iasă din insolvență. Dacă societatea nu și-a depășit problemele financiare, aceasta va intra în faliment, bunurile acesteia urmând să fie scoase la mezat. De aici, probabil, și îngrijorarea reprezentantului CE Oltenia care s-a deplasat, miercuri, la Craiova pentru o discuție pe marginea situației societății Consiliului Local. Boza a trebuit să termine însă repede întrevederea, acesta fiind așteptat la CEO pentru ședința Directoratului care a avut loc, ieri, la ora 14.00.

Reamintim că, în luna ianuarie 2015, Complexul Energetic Oltenia a solicitat în instanţă insolvenţa SC Termo Craiova SRL, fosta regie de Termoficare din Craiova, societate a CL Craiova care distribuie agentul termic în sistem centralizat şi care acumulase datorii şi penalităţi de peste 50 milioane euro către CEO.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here