Boza, la Comisia Mixtă: CEO este pe profit, vânzarea energiei contractată până în martie 2018!

279

Prezent în Comisia Mixtă, prima după semnarea adiționalului la CCM, directorul general Sorin Boza le-a transmis sindicaliștilor prezenți la discuții că, în primele patru luni ale acestui an, compania a fost pe profit. Boza a comunicat, de asemenea, că energia produsă de CEO este contractată deja până în martie 2018, motiv pentru care sindicatele din Federația Univers au cerut o rectificare de buget în vederea creșterii salariilor pentru angajații societății. Boza a fost de acord, estimând că va stabili exact despre ce majorare va fi vorba abia la jumătatea acestui an.

Complexul Energetic Oltenia ar fi înregistrat, în lunile ianuarie-aprilie un profit estimat de 50 milioane euro. Chiar dacă suma nu a fost rostită în ședința de ieri de către Sorin Boza, cifrele au fost anunțate de organizațiile sindicale din companie. Boza a împărtășit însă vestea bună sindicaliștilor, cărora le-a mai spus, de asemenea, că, producţia de cărbune a crescut faţă de primul trimestru din 2016 ca și vânzarea de energie. S-a comunicat și că, acum compania are contracte de vânzare a energiei electrice, semnate până în martie 2018. Vor funcționa șase grupuri și jumătate pentru care există contracte bilaterale și un grup și jumătate pe piața zilei următoare.

Program de lucru prelungit, în minerit
În acest context, Boza a anunțat și că Directoratul Complexului Energetic Oltenia a luat măsura de a prelungi programul de lucru în carierele miniere de la 5 la 7 zile. S-a explicat faptul că, măsura a fost luată pentru a asigura stocurile de cărbune necesar pentru producerea energiei electrice în cele patru termocentrale ale companiei.
Carierele din zona Rovinari vor lucra astfel șapte zile din șapte, iar cele din Jilț vor presta șase zile din șapte.
Excepţie fac minerii de la Carierele din zona Motru, care vor lucra 5 zile din 7 în producție, dar 7 din 7 în livrările de cărbune. De altfel, livrările de lignit vor lucra în toate carierele 7 zile din 7.
Încadrul discuțiilor, lideri din Univers au cerut acordarea sporului de tură pentru livrări, fiind vorba de sporul de 5,5% pentru salariații, care vor munci în toate zilele săptămânii.

Concursuri, pe toate posturile
Boza a comunicat și că, în ultima perioadă, CE Oltenia a început rambursarea creditelor mici la Alpha BANK și Transilvania BANK, ca până în anul 2018 aceste credite să fie rambursate integral. Tot în perioada următoare, vor începe concursurile pentru posturile vacante sau ocupate provizoriu prin decizie.

Discuții intense au apărut pe marginea grilei unice de salarizare pentru care trebuia să se stabilească în ședința de ieri comisia mixtă de negociere. Probleme au apărut, după ce s-a cerut ca și sindicatele independente să aibă un reprezentant în această comisie. A rămas ca Adrian Marciuc, liderul Federației Univers, să numească reprezentantul respectiv la viitoarea ședință. Comisia de negociere va fi condusă de Ovidiu Bălăcescu, reprezentantul administrației.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here