Boza a angajat un specialist ALDE Dolj pentru comunicarea CEO de la Gorj

554

În plină restructurare a companiei de stat din Gorj, directorul general Sorin Boza a angajat un așa-zis specialist în comunicare venit din Craiova la Târgu-Jiu, pe filiera ALDE Dolj. Este vorba despre Cosmin Gagiu, fost manager al unei televiziuni, botezate cu numele său(Gagiu TV) din Bănie, patronul în cauză, nu demult apropiat PSD, defilând în campania electorală pentru parțiale alături de soția directorului Direcției Energetice, Cătălin Stănculescu. Mai exact, Gagiu i-a făcut campanie candidatei ALDE Dolj, Anișoara Stănculescu, care a pierdut însă alegerile pentru Primăria Craiovei pe 11 iunie. Gagiu nu a pierdut însă după campanie, ci a câștigat chiar un post călduț la CE Oltenia, mai exact postul de referent la Biroul de Comunicare al companiei, unde, nu demult, Boza a respins o jurnalistă din presa locală gorjeană, susținerea politică a acesteia sau lipsind ori fiind inferioară celei pe baza căreia a fost angajat Gagiu.

Din data de 7 iunie, adică de aproape o lună de zile, CE Oltenia are un comunicator nou, pe care directorul general Sorin Boza nu l-a făcut însă public. Era normal, deoarece Boza nu putea explica, luna trecută, pe ce considerente a făcut această nouă angajare, după ce în mai și iunie a disponibilizat 1000 de salariați ai companiei.

Referent, dar promovat consilier
Și astfel, fără niciun fel de explicații, Boza l-a făcut referent pe patronul Gagiu TV oferindu-i acestuia un salariu care pleacă de la 4500 de lei(un referent este plătit astfel), dar urmând ca respectivul să-i devină, în curând consilier personal, pentru aproximativ 9000 de lei, leafă lunară. Viitorul consilier navetist va fi dotat, cu siguranță, apoi și cu o mașină de serviciu care să-l transporte în siguranță și gratuit, zilnic, de la Craiova la Târgu-Jiu și retur.

Răuț aprinde fitilul…
De altfel, informația potrivit căreia Boza a făcut o “importantă” achiziție din sânul ALDE Dolj a fost anunțată public de către fostul director de Resurse Umane al CE Oltenia, Ion Răuț, pe o rețea de socializare, acesta subliniind prin postarea sa incorectitudinea de care a dat dovadă conducerea CEO în a face această angajare în plin proces de restructurare al companiei.
“Acest mod de acțiune al conducerii CEO dinamitează pur și simplu tot procesul de disponibilizare pentru că, în situația în care se fac angajări, în același timp cu disponibilizările, angajatorul nu mai poate proba, în fața instanței, cauza reală și serioasă a desființării posturilor, o cerință de legalitate prevăzută de art.65, al.2 din Codul Muncii, dovedind din contră cât de neserioasă a fost acțiunea de concediere colectivă”, a declarat apoi, pentru Gorjeanul, Ion Răuț.

Comunicare politică din Birou
Fostul director de Resurse Umane a mai scos ceva important în evidență, care arată că managementul lui Boza este politic. Adică faptul că Serviciul de Comunicare a fost restrâns ca activitate de actualul director general, dar nu și personalul care a fost majorat.
“Prima observație este că s-a redimensionat structura de comunicare de la nivel de Serviciu la cel de Birou, iar această angajare este cu atât mai contradictorie din punct de vedere structural. Pe de altă parte, venind în structura de comunicare cu un personaj cu legături politice, întregul act de comunicare capătă tentă de politizare, ceea ce se traduce printr-o deprofesionalizare gravă”, a mai precizat Răuț, la solicitarea Gorjeanul.

De altfel, nu este pentru prima dată când Gorjeanul face public faptul că managementul CEO se apleacă în genunchi atunci când primește ordine dinspre ALDE Dolj și nicidecum dinspre PSD ori ALDE Gorj, singurele promovări și angajări în companie fiind aprobate de Sorin Boza numai pe această filieră.

2 COMENTARII

  1. Simplu ! A depus omu’ cerere de angajare şi gata ! Şi vor mai fi d-ALDE ăştia ! Şi de ce atâta uimire ! CEO a mai răspuns la comenzi politice dinspre Dolj. Vezi preluarea termoficării, de fapt a „găurii” termoficării craiovene …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here