Borcan, despre fuziunea PLR-PC: “Nu am avut niciun fel de discuţii la nivel local”

246

Biroul Executiv Central al PC a aprobat, recent, prin vot începerea negocierilor cu PLR pentru realizarea unei fuziuni. Conservatorii vor decide însă, abia, pe 24 martie dacă se va realiza sau nu alianţa cu partidul lui Tăriceanu, cu atât mai mult, cu cât preşedintele fondator al partidului, Dan Voiculescu, a ameninţat din închisoare, ieri, că liderii judeţeni ai PC care vor să se transfere “la un nou partid” îşi vor pierde automat funcţia de preşedinte, în filiala respectivă, urmând a se organiza alegeri locale. Şi din acest motiv, la nivel de Gorj, liderii celor două filiale care ar putea fuziona, Marius Borcan şi Radu Angheloiu, nu au avut încă discuţii legate de unirea celor două organizaţii.

Situaţie tensionată în PC, pe marginea fuziunii dorite de preşedintele Daniel Constantin cu PLR-ul lui Tăriceanu. Asta şi pentru că ieri dimineaţă, Dan Voiculescu, anunţat de intenţiile liderului PC, a reacţionat violent arătându-se împotriva alianţei celor două partide. “Am aflat cu stupefacţie că Daniel Constantin vrea să fuzioneze Partidul Conservator cu un alt partid. Celor care vor să-l urmeze, le doresc succes în viaţa politică. Pentru cei care rămân în Partidul Conservator există următoarele posibilităţi”, transmite Voiculescu de după gratii, anunţându-i însă pe liderii PC din teritoriu care vor să fuzioneze că îşi vor pierde funcţiile. “În cazul în care vi se impune fuziunea, vă propun să se organizeze Congresul pentru alegerea unei noi conduceri a Partidului Conservator”, se arată în scrisoarea transmisă, ieri, de Dan Voiculescu.
Întrebat cum comentează o alianţă cu PLR, preşedintele PC Gorj, Marius Borcan, s-a abţinut de la comentarii. Acesta a spus că discută pe marginea uniunii doar dacă aceasta va fi aprobată de forul de conducere al PC-ului. Tot Borcan a subliniat că, nu a avut niciun fel de întâlnire pe marginea fuziunii cu Radu Angheloiu, liderul PLR Gorj, dar şi că acesta din urmă nu l-a contactat deloc la astfel de discuţii.
În ciuda faptului că, în teritoriu nu sunt reacţii pe marginea alianţei, la nivel central despre alipirea la PLR se discută aprig.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here