Bondoc participă la concursul pentru şefia CJAS Gorj

195

Vineri, 27 iulie 2012, Daniel Bondoc a prezentat principalele sale obiective pe care le are după numirea sa în funcţia de preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Bondoc nu este străin de activitatea instituţiei, el mai aflându-se la conducerea acesteia şi în 2009. În afară de numirea sa în locul lui Gheorghe Cocină, Daniel Bondoc a spus că nu vor mai fi alte schimbări la nivelul CJAS Gorj, cel puţin până la organizarea unui concurs.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj are un nou preşedinte începând de joi. Acesta este Daniel Bondoc. „Sunt preşedinte – director general, numit cu delegaţie, al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Am mai avut o perioadă când am ocupat această funcţie”, a declarat Bondoc în cadrul unei conferinţe de presă. Între obiectivele pe care şi le-a propus noul preşedinte al CJAS Gorj, „cele mai importante sunt cele legate de modificările care apar în sistemul de sănătate; este vorba despre o reformă foarte importantă care s-a iniţiat cu reţeta electronică, care deja a început să funcţioneze, va continua cu cardul electronic al asiguratului şi cu dosarul electronic de sănătate al asiguratului şi va culmina cu noua lege a sănătăţii, care este deja în dezbatere publică şi care se preconizează că va intra în vigoare la 1 ianuarie 2013. Toate acestea vor face o reformă foarte importantă a sistemului de sănătate, care va ajuta foarte mult asiguraţii pentru creşterea calităţii serviciului medical, pentru creşterea finanţării spitalelor şi pentru punerea pe o linie corectă a sistemului sanitar, care în ultima perioadă a fost foarte vitregit atât la finanţare, cât şi la calitatea serviciilor medicale, la numărul de medici pentru că foarte mulţi dintre ei au plecat din sistem” a explicat Daniel Bondoc.
Şi redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu se regăseşte între obiectivele declarate ale lui Bondoc, dar şi asigurarea finanţării sistemului sanitar până la sfârşitul anului în curs. „Un alt obiectiv este asigurarea finanţării pentru întreg anul 2012, pentru că bugetul pentru acest an a fost realizat anul trecut şi ca de obicei nu se asigură în totalitate finanţarea pentru întreg anul. Probabil că împreună cu noul Guvern sistemul de sănătate va funcţiona din ce în ce mai bine”, a precizat Daniel Bondoc.
În atenţia lui Bondoc sunt şi asiguraţii care de puţin timp au fost transferaţi la ANAF pentru a-şi plăti asigurările sociale. „O altă problemă pe care am observat-o şi pe care mi-au adus-o la cunoştinţă colegii mei este relaţia cu asiguraţii persoane fizice, care au fost transferaţi la ANAF şi aici există mici probleme, în sensul că în loc să se simplifice puţin, mai mult s-a complicat; trebuie să facem o legătură cu ANAF-ul local pentru că asiguraţii care înainte veneau doar la noi, acum trebuie să se ducă la ANAF, apoi se întorc; deci, practic, s-a prelungit circuitul şi oamenii pierd mai mult timp, iar asta este o problemă foarte importantă, pentru că asiguraţii noştri sunt o prioritate pentru noi”, a menţionat preşedintele CJAS Gorj.

Nu vor mai fi alte schimbări
Întrebat dacă, în următoarea perioadă, vor mai fi alte schimbări în rândul persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, preşedintele Daniel Bondoc a răspuns negativ. „Nu vor mai fi alte schimbări, cel puţin până la concurs. Acesta trebuie organizat în minim 30 de zile, deci, cel mai probabil va fi prin toamnă”, a precizat Bondoc. Cât priveşte participarea sa la concursul pentru funcţia de preşedinte al CJAS Gorj, Daniel Bondoc a declarat: „eu voi participa la concurs”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here