Bondoc: “Nu se pot refuza serviciile medicale asiguraţilor care nu prezintă cardul”

310

În urma problemelor apărute după introducerea obligativităţii cardului naţional de sănătate, au fost emise două ordine ale preşedintelui CNAS prin care se fac o serie de precizări. Pornind de la aceste prevederi, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj le aduce la cunoştinţă asiguraţilor şi furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice din judeţul nostru că nu pot fi refuzate serviciile medicale pacienţilor care nu pot prezenta cardul de sănătate.

Urmare a introducerii obligativităţii cardului de sănătate, începând cu data de 1 mai 2015 există unele probleme inerente implementării unui astfel de proiect naţional, de asemenea dimensiuni. În consecinţă, au fost emise ordinele nr. 248/2015 şi 557/2015 ale preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. “Având în vedere cele două ordine ale preşedintelui CNAS, aducem la cunoştinţă atât asiguraţilor, cât şi furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, că nu pot fi refuzate serviciile prevăzute în ordinele menţionate asiguraţilor care nu pot prezenta şi utiliza cardul naţional de asigurări sociale de sănătate”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
De asemenea, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj face precizarea că, serviciile acordate fără să fie validate prin intermediul cardului naţional de asigurări de sănătate vor fi monitorizate separat la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here