Bondoc: „Am început să distribuim carduri de sănătate în judeţ”

259

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au început distribuirea cardurilor de sănătate în localităţile din judeţ. Potrivit preşedintelui Daniel Bondoc, distribuţia s-a făcut în Runcu, Mătăsari şi Turceni, urmând a se continua cu alte comune şi oraşe, mai ales cele care se află la o distanţă mai mare faţă de municipiul Târgu-Jiu.

La ora actuală, şapte-opt mii de carduri de sănătate aşteaptă să fie ridicate de titulari. Pentru că gorjenii nu se grăbesc să îşi ridice cardurile de la CJAS, reprezentanţii instituţiei au pornit în judeţ pentru a le distribui. „Colegii mei s-au deplasat la Runcu, Mătăsari şi Turceni pentru distribuirea cardurilor. Am discutat şi cu medicii de familie, pentru a se implica şi dumnealor în acest proces. Urmează să ne deplasăm şi în alte localităţi, mai ales în cele îndepărtate, pentru a scuti asiguraţii de un drum până la noi pentru ridicarea cardurilor”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Peste 250.000 de carduri au ajuns în Gorj
Pentru judeţul Gorj au fost emise peste 250.000 de carduri de sănătate. Cele aproximativ 8000 care încă nu au ajuns la titulari, reprezintă un procent destul de mic, însă reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate îşi doresc ca în cel mai scurt timp distribuţia cardurilor de sănătate să se încheie, cu atât mai mult cu cât acestea au început deja să fie utilizate. Cardul naţional de asigurări de sănătate se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii acestuia sau reprezentantului legal al acestor persoane în baza buletinului şi declaraţiei pe propria răspundere. Eliberarea cardului se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08:30 – 14:00. Ridicarea cardului naţional de sănătate de la sediul CJAS Gorj se va face până la data comunicării obligativităţii utilizării cardului naţional de asigurări de sănătate. Lista asiguraţilor ale căror carduri au fost returnate de Poşta Română este publicată pe site-ul www.cnas.ro/casgorj.
Persoanele asigurate care nu au primit cardul şi nu se regăsesc pe aceste liste vor fi informate ulterior privind modalitatea de a intra în posesia cardurilor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here