Bondoc: „Am eliberat 634 de carduri europene, de la începutul anului”

385

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat 634 carduri europene de sănătate. Pentru  26 dintre acestea, solicitările au venit pe e-mail-ul instituţiei. Dat fiind faptul că se apropie vacanţa de vară, reprezentanţii CJAS se aşteaptă să crească numărul cererilor pentru eliberarea de carduri europene.

Cardul european reprezintă documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Acesta se eliberează asiguratului gorjean de către CJAS Gorj, în urma unei solicitări depuse la sediul instituţiei sau prin e-mail.
Peste şase sute de persoane din judeţul nostru au solicitat eliberarea unui astfel de card, de la începutul anului până la această dată. „634 de carduri de sănătate am eliberat de la 01.01 până în prezent, dintre care 26 prin e-mail”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate se aşteaptă la o creştere a numărului de solicitări pentru eliberarea cardurilor europene de sănătate.

Valabile şase luni
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin. Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here