Bondoc: „Pentru Spitalul Sadu vom primi un buget separat”

143

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit rectificarea bugateră, pentru spitale fiind alocată suma de 10.981 mii lei. În eventualitatea reluării activităţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, CJAS Gorj va primi un buget suplimentar, separat de banii veniţi la rectificarea bugetară.

Demersurile pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu sunt destul de avansate. La ora actuală se aşteaptă aprobările de la Ministerul Sănătăţii pentru a se putea organiza concursurile de angajare a personalului necesar reluării activităţii unităţii spitaliceşti. Înainte de a fi reluată activitatea spitalului se va organiza o sesiune de contractare la nivelul CJAS Gorj astfel încât şi acest spital să intre în relaţie contractuală cu Casa. Deocamdată nu se ştie care va fi bugetul alocat acestei unităţi, însă cu siguranţă banii respectivi vor veni separat de rectificarea recent primită de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. „Am înţeles că hârtiile pentru redeschiderea Spitalului Sadu sunt la minister şi cât de curând vor veni aprobările. Partea Casei Judeţene de Asigurări s-a făcut pentru acceptul iniţial şi odată cu aprobarea Ministerului Sănătăţii urmează să facem demersuri pentru bugetul acestui spital pentru restul de an 2012, unde bineînţeles că am primit asigurări că nu vor fi probleme pentru asigurarea bugetului, care va fi separat faţă de ce am primit acum. 90% se va deschide acest spital. Trebuie organizate concursurile de angajare pentru a se putea relua activitatea”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Spitalul Sadu va funcţiona cu 112 paturi
Până la această oră nu se ştie exact când va fi reluată activitatea spitalului din Bumbeşti-Jiu, însă autorităţile fac tot posibilul ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Ceea ce se ştie cu siguranţă este că unitatea va funcţiona cu 112 paturi, înainte de închidere având 128. De asemenea, specialităţile medicale vor fi aceleaşi pe care spitalul le-a avut, fiind încadrat, ca şi clasificare, în categoria a IV-a. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj va organiza o nouă sesiune de contractare pentru ca Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu să poată intra în relaţie contractuală cu Casa. Spitalul Sadu a fost închis la data de 1 aprilie 2011, prin decizia Ministerului Sănătăţii, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ şi nu numai. La această oră, autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu fac eforturi considerabile pentru a reuşi să angajeze personalul medical necesar pentru redeschiderea unităţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here