Bondoc: „Nu vor fi probleme în privinţa tratamentelor bolnavilor de cancer!”

108

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă că în acest an nu vor fi probleme în privinţa fondurilor pentru tratamentele bolnavilor de cancer. Luna trecută, CJAS Gorj a primit 658.000 lei pentru programul de Oncologie. La ora actuală există un stoc de medicamente suficient pentru următoarele trei luni.

Veşti bune pentru bolnavii de cancer din judeţul nostru. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj dau asigurări că în acest an nu vor fi probleme în privinţa asigurării tratamentelor oncologice. „Nu există posibilitatea să rămână fără tratament niciun bolnav de cancer. În 2012 au fost mai mulţi bani decât în 2011, iar în acest an, cu siguranţă bugetul alocat programului de Oncologie va fi mai mare”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Stoc asigurat până la sfârşitul lunii aprilie
Cel puţin pentru următoarele trei luni, stocul de medicamente oncologice este asigurat, după cum confirmă preşedintele CJAS: „la ora actuală sunt două tipuri de medicamente aprobate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi stocul este asigurat până la începutul lunii martie pentru unul dintre ele şi până la sfârşitul lunii aprilie pentru celălalt tip. Practic pentru trei luni este asigurat stocul”. Potrivit reprezentanţilor CJAS Gorj, şi pentru farmaciile din circuit extern au fost asigurate fonduri pentru programul de Oncologie pentru 2012, iar pentru anul în curs există premisele că vor fi fonduri mai mari.
Anul 2013 va fi unul de reorganizare a Programului naţional de oncologie şi de reînnoire a parteneriatelor cu asociaţiile bolnavilor cronici din România, după cum susţin oficialii Ministerului Sănătăţii. De asemenea, reprezentanţii ministerului dau asigurări că vor continua investiţiile pentru creşterea accesului pacienţilor la serviciile de radioterapie de calitate şi serviciile de paliaţie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here