Bolnavii Spitalului Judeţean, “trataţi” cu mâncăruri tradiţionale

407

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, care vor rămâne internaţi pe perioada Sărbătorilor Pascale, vor primi din partea administraţiei un meniu vizibil îmbunătăţit şi mai bogat decât în zilele obişnuite.

Potrivit Elisabetei Şolea, asistent dietetician în cadrul unităţii spitaliceşti, în cele trei zile de Paşte, pacienţii care, din cauza afecţiunilor suferite, vor petrece Sărbătorile Pascale pe patul de spital, vor primi ouă roşii. “Meniul va fi unul tradiţional şi mai îmbogăţit faţă de cel obişnuit, de zi cu zi. Astfel avem prevăzut ca bolnavii să primească trei zile la rând ouă roşii, iar în prima zi de Paşte, la masa de prânz vor primi sarmale gătite din carne tocată de porc şi friptură din pulpe de pui. Încă o masă cu carne vor primi şi la cină. De asemenea, la micul dejun, când servim ceaiul, le vom oferi pacienţilor brânză caş pentru cei care ţin regim, şi telemea la comun. În ceea ce îi priveşte pe diabeticii care nu au voie la cozonac, acestora le vom oferi portocale”, a declarat asistentul dietetician.
Conform reprezentanţilor unităţii, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, vor rămâne internaţi în zilele de Paşte în jur de 300 de persoane, secţiile cu cei mai mulţi pacienţi fiind Neurologia şi Cardiologia. Bolnavii vor putea asista la slujba ţinută în cadrul bisericii din incinta spitalului. Tot în ziua de Paşte, bolnavii nedeplasabili vor fi vizitaţi de preot.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here