Bojincă şi Căruntu se bat în voturi pentru scaunul de rector

235

Bojinca 1Scrutinul pentru alegerea rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu se desfăşoară astăzi, 19 martie 2012. Doi candidaţi îşi dispută funcţia de rector: Moise Bojincă şi Constantin Căruntu. Cadrele didactice şi studenţii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne în intervalul orar 8-16.

Noul proces electoral din acest an, organizat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se apropie de final. Astăzi sunt aşteptaţi la urne profesorii şi studenţii cu drept de vot, pentru a-şi alege viitorul rector. Potrivit reprezentanţilor UCB, scrutinul se desfăşoară în intervalul orar 8-16. Totodată, aceştia garantează că pe parcursul desfăşurării scrutinului se va asigura o transparenţă deplină. „Există transparenţă, candidaţii având posibilitatea de a fi prezenţi de la deschiderea urnelor până la numărarea voturilor”, precizează Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al UCB Târgu-Jiu. Prin această măsură se doreşte înlăturarea oricărei suspiciuni de fraudare a alegerilor.

Condiţii de validare a scrutinului

caruntu 2Scrutinul de astăzi, 19 martie 2012 se validează dacă se vor prezenta la urne cel puţin două treimi din totalul persoanelor cu drept de vot şi dacă un candidat obţine mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Astfel, dacă cele două condiţii nu sunt îndeplinite, se va organiza un al doilea tur de scrutin în care nu se mai pun condiţii de participare, iar rector va fi declarat candidatul care va obţine cele mai multe voturi. Scaunul de rector este dorit de Moise Bojincă, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Constantin Căruntu, directorul Şcolii Doctorale din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here