Bojincă opreşte salariaţii Util Bonus să intre în şomaj

320

După ce a falimentat Util Bonus Peştişani, administratorul Cosmin Bojincă refuză sistematic să-şi plătească angajaţii băgaţi în preaviz. Asta deşi, în contul societăţii, la Banca Transilvania, se află viraţi o dată 6000 de lei (pe 26 martie) şi încă 1989,21 de lei (pe 31 martie). Banii în cauză ar putea ajunge pentru salariile pe ianuarie şi măcar jumătate din februarie, dar administratorul nu vrea să achite nimic şi, mai mult, nici să acorde celor şapte salariaţi actele necesare pentru intrarea în şomaj.

Preferă să ameninţe angajaţii în loc să le achite salariile pe trei luni. Se întâmplă la Peştişani, unde administratorul firmei falimentare a Consiliului Local are senzaţia că face legea în societatea care şi-a lăsat angajaţii fără bani pe anul 2015. Cosmin Bojincă deţine aproape 8000 de lei într-un singur cont, dar nu vrea să le achite oamenilor salariile preferând să îi ţină în stand-by, oprindu-le actele necesare intrării în şomaj. Salariaţii afectaţi intenţionează, astăzi, să-i facă administratorului plângere penală pentru abuz în serviciu, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
Angajaţii şi-au încheiat, ieri, preavizul, fără să primească banii pe ultimele trei luni şi fără să intre în posesia actelor solicitate pentru şomaj, deşi i-au explicat lui Bojincă faptul că, este obligat să le dea deciziile de încetare a activităţii şi adeverinţele cu stagiile de cotizare.
A.Stoica

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here